"УСІ МИ ДІТИ ТВОЇ, УКРАЇНО!"

Успішна участь в Одесі на IV Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячої та юнацької творчості "УСІ МИ ДІТИ ТВОЇ, УКРАЇНО!"

 

На IV Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячої та юнацької творчості "УСІ МИ ДІТИ ТВОЇ, УКРАЇНО!" поряд з 635 мистецькими колективами з України та 100 учасників від українців зарубіжжя з Естонії, Латвії, Польщі, Росії, США Закарпаття успішно представляли учні дитячої школи мистецтв с. Вари Берегівського району. Фестиваль проходив у поєднанні з приємним відпочинком на Чорному морі з 17 липня по 6 серпня 2010 року в Українському дитячому центрі "Молода гвардія" міста Одеси.
Засновники фестивалю: Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури і туризму України, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Державний комітет України у справах національностей та релігій.
На високому культурному рівні виконувалась мета конкурсу-фестивалю: державна підтримка обдарованих дітей та юнацтва, розвиток інтелектуальних та творчих здібностей української молоді та представників національних меншин України, учнівської молоді українського походження із зарубіжжя, виховання у молодого покоління любові до Вітчизни, толерантності, шанобливого ставлення до культурних надбань українців і представників інших національностей.
Конкурс проводився у номінаціях:
вокальне мистецтво;
фольклорне мистецтво;
хореографія (народний танець, український народний танець, та ін.);
декоративно-прикладне мистецтво;
образотворче мистецтво;
гра на народних інструментах;
фотомистецтво (експозиція на тему "Мальовнича Україна");
конкурс відеофільмів "Моя родина і Україна";
комп’ютерний дизайн (створити імідж "Моя Україна").
Нелегкою була робота журі, яке очолював заслужений артист України, співак і композитор, автор багатьох дитячих пісень Олег Марцинківський. Члени журі щоденно переглядали художні номери, що підготовили учасники конкурсу. До складу журі увійшли заслужені діячі, провідні спеціалісти: заслужений діяч мистецтв України, доцент національного університету імені І. Карпенка-Карого А. Рубіна, редактор інформаційних програм Національного радіо України В. Колосок, поетеса-піснярка, телеведуча, член Національної спілки письменників України М. Бойко, режисер, заслужений діяч мистецтв України, директор "Укрдержконценрту" В.Коломієць, старший науковий співробітник Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України
Н. Віннікова та методист вищої категорії відділу виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України
А. Тараканова.
Переможцям та лауреатам конкурсу-фестивалю, вручено дипломи та подарунки під час підсумкового гала-концерту.
Угорський фольклорний колектив с. Вари зайняв призове ІІІ. місце серед національних меншин у номінаціях хореографія (угорський народний танець) та фольклорне мистецтво (угорські народні пісні).
Назавжди залишиться у нашій пам’яті концерт урочистого відкриття тематичної зміни, незабутній гала-концерт наприкінці табірної зміни, на якій одночасно на сцені виступало більше ста учасників, а також концерти конкурсних програм.
Для нас, керівників мистецьких колективів систематично проводились семінари-тренінги з методики викладання української мови, майстер-класи: "Мовна скарбниця", "Історія та культура України", "Звичаї та обряди", "Співаночки", "Художній" (образотворче мистецтво -- народні промисли), якими організатори вміло подбали про підвищення педагогічної майстерності присутніх вчителів, художніх керівників. Для керівників колективів участь у фестивалі надавала ще можливість проводити професійні бесіди по своїм профілям, знайомитись з надбаннями своїх колег з різних куточків України та Зарубіжжя, планувати свою подальшу спільну роботу по обміну досвідом шляхом взаємовідвідування колективів.
По дорозі додому учасники нашого фольклорного колективу з великим натхненням ділились своїми враженнями табірного життя. Ось думки деяких дітей:
Турані Крістина, Домокош Ноемі: "Назавжди запам’ятався нам гала-концерт. Ми були свідками високого рівня організації святкового концерту під керівництвом режисера, В.Коломійця.
Хлопці Маргітич Йожеф, Мезеі Норберт, Філеп Іштван ділились приємними враженнями від плавання у морі, а також про свою успішну участь у спортивних змаганнях.
Сестри Бурса Крістина та Александра, Берецкі Генріетта: "Ми мали можливість збагатити свій український словниковий запас в українському мовному середовищі. Ми з задоволенням навчали полтавських, луцьких друзів нашим угорським словам та виразам, говорили про свої обряди та звичаї".
Ми, учасники фестивалю, дуже вдячні виконавчому директорові та організатору фестивалю, Горват Любові Богданівні за запрошення нашого колективу, а також всім працівникам табору "Молода гвардія". Велика робота була проведена директором дитячої школи мистецтв с. Вари Барань Йосипом Іллічем, начальниками віддділу культури і туризму Галас Ласло Степановичем, у справах сім’ї, молоді та спорту Берегівської райдержадміністрації, Подмятніков Олександром Валентиновичем, головним спеціалістом управління у справах сім’ї, молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Пономаренко Валентиною Олександрівною в організації поїздки групи. Ми висловлюємо їм велику подяку за можливість приємного відпочинку у гарному дитячому центрі "Молода гвардія" в Одесі.
Філеп Єва, керівник групи.

 

22 серпня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів