Як не стати жертвою автозлодія

Немає сумнівів, що, придбавши авто, власникам слід обов’язково подбати про встановлення сигналізації. Інакше можна втратити значно більше. Зазвичай, господарі транспортного засобу сумніваються, яка сигналізація краща: електронна чи механічна.

 

Спеціалісти радять: придбавши старенький "Москвич" або "Таврію" чи "Жигулі", від викрадачів-дилетантів цілком можна вберегтися механічним замком керма чи важеля коробки перемикання швидкості. Якщо такого ж класу у вас нова автомашина, то крім механічного, обов’язково треба поставити найпростіший електронний пристрій проти викрадення. Коли ж вартість машини сягає семи або п’ятнадцяти тисяч доларів, її обов’язково треба захистити від професійних викрадачів дорогою електронною системою проти викрадення. Крадіжці автомашини легше запобігти, ніж потім розшукувати її. Як свідчить практика, 99 відсотків викраденого автотранспорту не були обладнані жодним пристосуванням проти викрадення.

Якщо хочете мати в автомобілі магнітолу, то встановить таку, яку можна виймати за потреби. Не залишайте на виду в салоні цінні речі – вони можуть спокусити злодіїв. У жодному разі не можна залишати в машині документи. Завжди виймайте ключ запалювання, навіть коли відлучаєтеся на хвилинку. Не забувайте зачиняти вікна, двері та вмикати сигналізацію на повну гучність. Тримайте автомашину там, де переконані в її безпеці, -- є освітлення і охорона, надійні замки на гаражі.

ЯК ДІЯТИ, КОЛИ ВИКРАЛИ АВТОМАШИНУ

Необхідно негайно забрати номер 102 і повідомити про те, що сталося. При цьому слід вказати номерні знаки автомобіля, його марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Черговий одразу передасть цю інформацію для всіх міліцейських підрозділів, в т.ч. і в Державтоінспекцію. Прибувши на місце пригоди, працівники міліції обов’язково з’ясують обставини викрадення, можливі шляхи руху поцупленого авто. Чимало легкових автомашин міліціонери повернули власникам, коли розшукували транспортні засоби по гарячих слідах. Тому дуже важливо є негайно телефонувати у міліцію у таких випадках, а не шукати "впливових" знайомих або починати розшук самостійно. Тут варто пам’ятати, що згаяний час працює проти вас.

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

06 грудня 2010р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів