Ужгород матиме свій фірмовий торт

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація фірмового торта "Ужгород", який повинен стати солодкою візитівкою обласного центру Закарпаття. Оригінальний кондитерський сувенір розробив відомий український шоколадьє Валентин Штефаньо спільно з кафедрою туризму УжНУ. Відтепер не тільки Прага і Київ матимуть іменні торти, але й Ужгород,--каже кондитер.

 

Назву "Ужгород", а не, приміром, "Ужгородський" для торта обрали спеціально, щоб однаково звучав різними мовами. Адже Закарпаття-- край багатонаціональний. Валентин Штефаньо каже, що відтепер туристи зможуть взяти собі на пам’ять не тільки враження візуальні, але й смакові. "Нашим завданням було зробити такий смак, щоб запам’ятався,-- коментує відомий кондитер. Над тортом Валентин працював із своєю сестрою Валентиною, теж кондитером, яка нині живе у Франції.
На фірмовій коробці — зображення Кафедрального собору в Ужгороді, нанесене на сам виріб тонким шаром шоколаду. Ідею оформлення підказала кафедра туризму УжНУ. "Ми вибирали серед багатьох архітектурних пам’яток, зупинились саме на соборі, біля нього найчастіше фотографуються туристи, тут у різні часи були чотири конфесії. Крім того на коробці розміщений короткий текст про Ужгород,-- каже завідувач кафедри туризму УжНУ Федір Шандор.
Фірмовий ужгородський торт зроблений виключно із натуральних інгредієнтів,--підкреслює Валентин Штефаньо. " Жодного стабілізатора, емульгатора, харчового барвника у торті немає. Тільки натуральні продукти — вершки, згущене молоко, печене безе з фундуком. Мінімум калорій для того, щоб себе обмежувати." Торт важить 400 грам і може зберігатися 72 години при температурі +6,+7 градусів.
Щоб визначити смак, який полюблять як краяни, так і гості міста, кондитер вивчав кілька місяців уподобання покупців на тістечках з подібною рецептурою. Вже за перші 30 днів вони стали одними з улюблених серед шанувальників солодкого. Відтак створили торт "Ужгород". Перший "наклад" солодкого сувеніру від столиці Закарпаття —1 тисяч штук, коштуватиме торт близько 40 грн.

 

13 січня 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів