Найчастіше в будинку з контрабандним тунелем бував власник одного з ужгородських ресторанів

А в ньому найшли білий порошок та паспорти нелегалів

 

Із будинку в Ужгороді, з-під якого пролягає тунель на словацький бік, правоохоронці винесли всі речові докази. Як стало відомо ТСН із власних джерел, у понеділок там працюватиме комісія Служби безпеки. Уже найближчими днями тунель підірвуть, або затоплять.

У 2004-му році ділянки в цьому місці виділили кільком співробітникам Служби безпеки. Цю, де нещодавно знайшли контрабандний тунель, прокопаний під українсько-словацьким кордоном, згодом, начебто, було продано. У цей час на словацькому боці на місці тунелю був розкішний сад. У 2009-му в Ужгороді на пустому місці виріс будинок, а на словацькому – вирубали дерева.

Експерти наполягають – тунель новий. Коли господар будувався, сусіди дивувалися – він без кінця вивозив звідтіля землю. Думали, що копає басейн. Окрім рейок, вагонеток і контрабандних сигарет з будинку вилучили кілограм білого порошку. Чи були це наркотики – покаже експертиза. Окрім цього знайшли 5 паспортів громадян Афганістану. Будівельники, що працюють поруч, часто бачили, як до будинку під’їжджав мікроавтобус із людьми.

У будинку ніхто не жив. Він навіть не оформлений в БТІ. Але прізвище людини, яка тут була найчастіше, вдалося дізнатися у правоохоронців – це відомий в Ужгороді бізнесмен і меценат, власник торгово-готельного комплексу "Круїз", якого, як кажуть сусіди, звати Василь. Зараз він перебуває за кордоном. Підлеглі кажуть, що поїхав кілька днів тому, дружина – що вже місяць. Остання каже, що до будинку на Запорізькій, 57 вони відношення не мають.

Зараз розслідуванням справи займається СБУ.

 

23 липня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів