Митники знайшли у "ЛАЗі" приховані весільні аксесуари на 78 тисяч гривень

Їх знайшли у конструктивних порожнинах автобуса.

 

Під час здійснення спільних заходів працівників митниці та співробітників СБУ на митному посту "Новоазовськ" при проведенні спільного огляду автобуса "ЛАЗ", який слідував із України до Росії, митники виявили товари, які були приховані від митного контролю. Загальна вартість виявленого склала 78, 1 тис. грн.
Громадянин України, який слідував у вказаному вище автобусі в якості другого водія, самостійно заповнив пасажирську митну декларацію і вказав про відсутність у нього будь-яких предметів, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню в разі переміщення через митний кордон України.
Під час поглибленого догляду салону автобуса, а саме: в конструктивних порожнинах, призначених для кондиціювання повітря, розташованих в підстельових полицях по обидві сторони салону, після демонтажу, був виявлений товар: весільні аксесуари та магніти в асортименті (82 найменування, 8416 одиниць) загальною вартістю, зі слів власника, 78,1 тис. грн.
Таким чином, громадянин скоїв дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України вищенаведених весільних аксесуарів та магнітів з приховуванням від митного контролю: з використанням способів, що утруднюють їх виявлення.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Держмитслужба України

 

25 липня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів