Митники знайшли на кордоні марихуану і патрони

Це везли українці

 

Сьогодні вночі (14.09.12) у міжнародному пункті пропуску "Ужгород", що на українсько-словацькому кордоні, чопські митники спільно з прикордонниками попередили спробу вивезення з території України наркотичної речовини – канабісу та 42 набоїв до вогнепальної зброї.
Троє українців, мандруючи до країн Євросоюзу на легковику марки "Chevrolet", під час проходження митного контролю свідомо обрали "зелений коридор" - спрощену форму контролю.
Проте, митники з прикордонниками звернули увагу на не адекватну поведінку водія і вирішили перевірити більш детально громадян та транспортний засіб. Відтак, у багажному відсіку, в якому знаходилися дорожні сумки подорожуючих, виявлено пакет з речовиною рослинного походження зелено-коричневого кольору із характерним специфічним запахом, вагою 11,44 грам.
Проведений спецреактивом "Сігма" експрес-аналіз вказав, що дана речовина відноситься до наркотичного засобу "канабіс" (марихуана), внесений у список №1 "Особливо небезпечні наркотичні засоби, обіг яких заборонено", таблиці І "Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів" затверджений Постанову КМ України від 06.05.2000р. № 770.
В подальшому громадянин України, побачивши, що "пахне смаженим", почав пропонувати хабара працівникам митного поста. Та коли і це в нього "не пройшло", повідомив, що погано себе почуває і попросив дозволу піти в туалетну кімнату, яку перед цим оглянули посадові особи митниці на предмет наявності сторонніх предметів. Яке ж було здивування інспекторів, коли після відвідин туалету нашим співвітчизником, вони виявили 42 набої до вогнепальної зброї калібру 9 мм і 7,62 мм. Кмітливий громадянин заховав їх у технічну нішу.
Наразі тривають процесуальні дії за фактом правопорушення на кордоні.
Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

 

14 вересня 2012р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів