В Ужгороді маршрутка на червоне світло врізалася в авто

Постраждалого просять мовчати

 


Нещодавно поблизу вулиці Минайської сталася ДТП: водій маршрутки №58, проїхавши на червоне світло, врізався у легковий автомобіль. Власник маршрутки намагається замовчувати ситуацію, винуватця ДТП не покарали, натомість водія легковика просили не звертатися до медиків та мирно владнати ситуацію. Ремонт майже нового авто коштує 75 тисяч гривень.


Про це Zaholovok.com.ua у листі повідомила родина постраждалих.

За їх словами, на вулиці Швабській, рухаючись у бік пр. Свободи у напрямку залізничного вокзалу, водій авто зупинився на світлофорі. На початку Минайської стояла машина ДАІ. Проїхавши 5-6 метрів у авто чоловіка врізалася маршрутка, яка рухалася із залізничного вокзалу в напрямку проспекту Свободи. Водій автобуса проїхав на червоне світло.

"ДАІшники допомогли вийти постраждалому з його автівки, а потім намагалися допомогти водію маршрутки владнати ситуацію. На момент пригоди у маршрутці було близько 8 осіб: хтось поламав ногу, а одна жінка, дійшовши до собору, просто зомліла і впала на тротуар. Її відвезли до лікарні.

Водія легковика переконували, що з ним все добре і просили не викликати швидку. Пізніше лікар травмпункту діагностував зсадину на голові , з підозрою на струс, сильний забій грудної клітки та переломом ребра, забій лівої руки та забій лівої ноги", - пише родина.

За словами потерпілого, після ДТП у нього відразу взяли кров на аналіз, однак у водія маршрутки – ні.

На місці пригоди до дружини потерпілого пробував підходити якийсь невідомій років 27 і обіцяв "з грошима все вирішити, без швидкої і без проблем", проте все так і зосталося на рівні обіцянок…..

У лікарню до потерпілого навідалися працівники ДАІ і пояснили, що мовляв, давайте ви не будете постраждалим, а тільки учасником ДТП, "бо інакше інша стаття, кримінал, а так побутове ДТП, з вами розрахуються на лікування, тим паче що там встановлена відеокамера на якій видно, що легковик їхав на зелене світло, а маршрутка на червоне".

Потерпілі кажуть: власник маршуту Куля Олексій Петрович – керівник Товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНС-УЖ", та ще й до всього щастя - Голова громадської організації "Асоціація автомобільних пасажирських перевізників Закарпатської області", буде просто тягнути час.

До того ж, за словами потерпілих "саме власник був ключовою фігурою у вимозі підняття тарифів на перевезення у місті Ужгороді станом від 01.04.2013 з 2 грн до 2.30. До речі, цікавим є той факт, що саме Кулі Олексію за рішенням VIІІ сесії VІ скликання від 15 вересня 2011 р. № 236 - за вагомий особистий внесок у розвиток та підвищення ефективності використання автомобільного транспорту, зразкове обслуговування населення та сумлінне виконання обов’язків перевізника – було присвоєно нагороду "Почесна відзнака Ужгородської міської ради". Ще б пак , така людина так багато в місті робить, проте напевно, в більшості для себе і свого оточення".

Зараз молода сім’я очікує на рішення суду та відшкодування витрат на ліки та на рішення страхової компанії щодо ремонту авто, на що потрібно 73 тисячі гривень.

 

19 квітня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів