П’ятеро румун переправили з Закарпаття додому більше 9 тисяч сигаретної контрабанди

загальною вартістю понад 20 тисяч євро

 

Недавно работники румынского пограничного пункта пропуска Сигет, при проведении ряда мероприятий по борьбе с контрабандой табачных изделий, обнаружили на территории своей страны 5 граждан Румынии, которые переправили из Украины 9260 пачек украинских сигарет стоимостью более 65 тысяч евро.

Перший автомобіль із контрабандистами зупинили для перевірки поруч із містом Botiz, оскільки у правоохоронців виникла підозра, що в автівці може знаходитися контрабандний товар.

Під час обшуку авто у ньому було знайдено кілька тайників, наповнених цигарками, загальною вартістю понад 20 тисяч євро. Усього в автомобілі знайшли 4260 упаковок сигарет українського походження.

Четверо чоловіків, які знаходилися в цьому автомобілі, заявили, що проживають у місті Сату-Маре і планували продавати контрабандний тютюн на "чорному" ринку. Наразі ці чоловіки знаходяться під слідством. Їм інкримінують злочини за рядом статей, що порушують румунське законодавство.

Інших контрабандистів прикордонники зловили в окрузі Марамуреш. Кілька людей із великими коробками незаконно перетнули кордон із Україною та були помічені прикордонниками. Коли контрабандисти зрозуміли, що їх виявили, вони покинули свій дорогоцінний вантаж та спробували сховатися в лісі. Однак спроба не вдалася: прикордонники затримали кілька жінок, віком від 45 років. А неподалік знайшли і коробки, від яких намагалися позбутися контрабандисти. У цих коробках також знаходилися українські цигарки, загальною вартістю 45 тисяч євро. Зараз ці жінки також знаходяться під слідством, а всі сигарети конфісковані.
"Новини Закарпаття" за інформацією сайту citynews.ro

 

10 червня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів