З початку року на Закарпатті зафіксували вже 95 квартирних крадіжок

42 розкриті

 


У 2013 році закарпатські міліціонери зафіксували вже 95 квартирних крадіжок. Торік за той же період зафіксовано майже така сама кількість аналогічних злочинів – 91.


Про це повідомив начальник управління карного розшуку УМВС України в Закарпатській області Василь Лешко.

Із 95 крадіжок 42 розкриті. Відсоток розкриття – 46 проти 28% у середньому по Україні.

За словами Василя Лешка , в період відпусток, традиційно, кількість квартирних крадіжок зростає, причому приблизно третина з них припадає на "гастролерів", – повідомляє УМВС України в Закарпатській області.

"Такі злочини розкривати важко. Бо беруть переважно готівку й золото, якісь малогабаритні речі. А з грошима навіть якщо спіймали – нелегко довести, що це саме вкрадені купюри, адже вони не марковані. Золото ж через знайомих і підставних осіб крадії здають у ломбарди, а там його за короткий час переплавляють, а ми все ж вираховуємо злодіїв – маємо списки раніше судимих, підозрюваних, і з ними працюємо в першу чергу. Цього року один такий дует із кримінальним "хвостом" на гарячому затримали – була інформація, що вони готуються до злочину, тож коли вовтузилися з відмичками біля дверей – їх і пов’язали".

До речі, за словами Василя Лешка, професійний "домушник" навіть зі складним замком може впоратися за 30 секунд – хвилину.

"Нещодавно ми затримали двох квартирних злодіїв, за якими тягнеться десь 5 крадіжок. Вони "працювали" в дообідній час, коли люди на роботі. А торік аж у Львові спіймали гастролерів із Умані, які в нас за липень-серпень обібрали 15 помешкань, господарі яких були на морі чи в горах", – каже правоохоронець.

Не заощаджуйте на дверях і замках та не афішуйте власні статки, – застерігають міліціонери.

 

10 червня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів