На хабарі у 35 тисяч доларів “погорів” головний земельник Ужгородщини

За земельну ділянку площею 10 га на території Пацканівської сільської ради

 

Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст 368 КК України стосовно начальника відділу землеустрою та охорони земель управління Держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області К.

Керівник вимагав від громадянки М. неправомірну вигоду в розмірі 35 тис. доларів США за сприяння, з використанням свого службового становища, у вирішенні питання про надання їй в оренду земельної ділянки площею 10 га на території Пацканівської сільської ради Ужгородського району.

Після одержання від закарпатки частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 132 тис.грн. керівника держкомзему було викрито співробітниками УСБУ в Закарпатській області.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Довідка:

ч. 4 ст. 368 ККУкраїни – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою – діяння, передбачене частиною другою або третьою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане вимаганням неправомірної вигоди, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

13 червня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів