Жебракування - як спосіб проведення дитячого літнього відпочинку

Багато матерів у цю пору ламають собі голови над тим, як оздоровити своїх дітей або влаштувати їм якомога змістовніше літне дозвілля. Однак, судячи з підсумків міліцейської оперативно-профілактичної операції "Літо-2013", не всі матусі переймаються такими питаннями.

 

Деякі вирішили їх по своєму. Зокрема, як повідомили співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей Іршавського РВ УМВС, дві 25-річні сестри-близнючки зі села Загаття разом з маленькими донечками ходили від села до села, від хати до хати, змушуючи своїх дівчаток просити у людей милостиню.



За словами начальника СКМСД Василя Волошиновського, молоді мами спеціально одягали маленьких жебрачок у легкий одяг, аби викликати у людей співчуття. Діти змушені були ходити з простягнутою рукою навіть у негоду, їх матерів не зупиняли і великі зливи.



Працівники міліції виявили малолітніх попрошайок і їх старших наставниць. Відомості про цей злочин занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а слідчі Іршавського РВ УМВС розпочали кримінальне провадження за ст.150 Кримінального кодексу України "Використання малолітньої дитини для зайняття жебракуванням".



Віта ГОРЗОВ,

Іршавський РВ УМВС

 

22 червня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів