За 8 місяців на Закарпатті підпалили 26 автомобілів

Цьогоріч у Закарпатській області зареєстровано 26 підпалів автомобілів. У 7 злочинах особи, які їх скоїли, встановлені

 

"6 кримінальних проваджень уже направлено до суду з обвинувальним актом. Це питання постійно перебуває на особливому контролі. Мною створено спеціальну групу з числа найбільш досвідчених оперативників карного розшуку, Управління по боротьбі з організованою злочинністю та слідчих, які займаються розкриттям підпалів. Цю групу я заслуховую регулярно. Є вже певні результати, та робота продовжується. Для прикладу, нещодавно нами затримано 47-річного зловмисника з Мукачева, який скоїв підпал автомобіля "Пежо-605" ще в 2011 році. Це дає підстави нам стверджувати, що рано чи пізно кожен такий злочин буде розкрито, й кожен злочинець відповість за свої діяння", – коментує ситуацію з навмисними підпалами автотранспорту начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба.

Нерозкритими в області залишаються 19 кримінальних правопорушень за фактами умисного пошкодження майна шляхом підпалів, де об’єктом посягання були автомобілі. З них 9 - в Ужгороді, 5 - у Мукачівському районі, три – на Ужгородщині, та два - на Перечинщині, – повідомляє УМВС України в Закарпатській області.

З останніх резонансних злочинів – підпал 20 серпня 7-річного автомобіля "Сузукі Гранд Вітара" у м.Чоп, який належить працівнику прикордонної служби, та підпал 26 серпня в Ужгороді 3-річного автомобіля "БМВ-750" депутата Ужгородської міської ради. Зловмисників, які скоїли ці злочини, продовжує розшукувати міліція.

Наразі встановлено особу зловмисника, який 24 січня ц.р. скоїв підпал автомобіля марки "БМВ" на вул.Берчені в Ужгороді. Розкрила міліція й навмисний підпал автомобіля марки "Хюндай-Аксент" в м.Мукачево, який мав місце 12 червня ц.р. Ці справи вже на розгляді в суді.

У міліції нагадують, що санкція ст.194 ч.2 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 15 років.

 

13 вересня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів