"Пальчики" на склі серванта зіграли злий жарт із хустським злодієм

Працівники хустської міліції здогадувалися, що оселі жителів району обкрадає місцевий жебрак, але спіймати його на гарячому ніяк не вдавалося. Спритник ретельно "замітав сліди" - витирав відбитки пальців, уникав свідків. Але в одному випадку він все ж припустився помилки: забув свої "пальчики" на склі серванта, звідки поцупив чималу сум грошей.

 

Не один, мабуть, задавався питанням, звідки беруться злодії, грабіжники чи вбивці у благополучних сім’ях. Буває, батьки дбають про дитину, намагаються вкласти в неї все найкраще, а вона, підростаючи, стає непутящою і приносить родичам хіба що прикрощі та розчарування. Таких випадків, як кажуть, скрізь і поруч. Подібна ситуація склалася також в одному із сімейств Хуста.
Змалечку родичі помітили, що син полюбляє потягнути чуже. Спершу намагалися не звертати на таку "клептоманську" звичку дитини жодної уваги. А даремно. Згодом хлопчина почав цупити далеко не дрібниці – гроші і цінні речі.
Свого часу, аби навернути сина на правильний шлях, батько взяв його зі собою на заробітки у Росію. Однак, де тільки не з’являвся юнак, починали загадково зникати то гроші, то телефони, то ще щось. Дійшло до того, що старому довелося прогнати непутящого молодика, аби не червоніти перед друзями.
Коли 30-річний хустянин повернувся додому, мати і сестра також не захотіли знатися з ним, адже добре відали - він, мов міна сповільненої дії: спершу затаїться, а далі щось украде. Тож спритник тривалий час намагався виживати, як міг. А, окрім крадіжок, більше ні до чого не надавався. Про це добре знали і хустські працівники міліції. Правда, виловити зухвальця їм ніяк не вдавалося, оскільки той завжди діяв надзвичайно обережно.
Оперативники стверджують: мало підозрювати і навіть знати, хто є злодієм. Окремі зловмисники вміють майстерно приховувати сліди злочину і уникати покарання. Саме до таких належить і згаданий хустянин. Зухвалець під виглядом жебрака ходив від хати до хати, від села до села, випрошуючи милостиню. Насправді ж він перевіряв, де відсутні господарі і, користуючись моментом, заходив, виламуючи двері та вікна, у чужі помешкання й цупив тільки гроші та золото. До речі, треба сказати, що останнім часом серед злодійської братії пішла своєрідна "мода" прикидатися жебраками. Представники цього незаконного ремесла зрозуміли: попрошайки викликають співчуття у громадян і не привертають до себе уваги.
Коли від потерпілих жителів Хустщини стали надходити заяви у міськвідділ міліції про крадіжки з їхніх осель, майже у всіх випадках люди згадували про молодого жебрака. З опису зовнішності цього попрошайки правоохоронці відразу здогадалися, про кого йдеться. Та спіймати зухвальця на гарячому ніяк не могли, зрештою, доказової бази, аби затримати його, також було не достатньо.
Та недарма кажуть: "Скільки ниточка не в’ється, а кінець завжди знайдеться". Не знати чому, але підозрюваний вирішив зрадити звичному правилу. В одному з помешкань він поцупив чималу суму грошей (близько тисячі доларів США в еквіваленті), але тут він залишив відбитки пальців та сліди від взуття. Саме ці огріхи в діяльності злодюжки і зіграли з ним злий жарт.
Днями зловмисника міліціонери нарешті затримали. З’ясувалося, влітку спритник жив у різних місцях: чужих дачах, підвалах, новобудовах. А з настанням холодів підшукував молодиць, котрим намагався сподобатися, і перебирався до їхніх осель. В однієї з таких жіночок злодюгу й знайшли.
Затриманий зізнався у скоєнні кількох крадіжок. Серед останніх випадків - проникнення в оселю жителів селища Вишково. Тут зловмисник поцупив кілька сотень тисяч угорських форинтів та понад чотири з половиною тисячі гривень, котрі власниця помешкання необачно залишила у сумці в коридорі. Наразі триває досудове розслідування.
Ольга Стефанець спеціально для Uzhgorod.net.ua


 

18 листопада 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів