Чоловікове "виховання" обернулося п’яній жінці перелом шиї

Банальна родинна суперечка на Ужгородщині закінчилася криміналом. 44-річний чоловік, розлютившись на п’яну дружину, штовхнув її, але при цьому не розрахував сили і зламав благовірній шийні хребці.

 

Сімейні "війни", як правило, починаються з дрібниць або незначних суперечок. Зрештою, не так вже й важливо, що саме спровокувало непорозуміння між рідними людьми, головне – вчасно зупинитися, щоб не наробити лиха. Сварки між Оленою та Василем, жителів одного із приміських сіл Ужгородського району (з етичних міркувань імена героїв змінено), виникали части і не на порожньому місті. Так стверджують сусіди подружжя. Річ у тім, що 39-річна дружина дозволяла собі не раз хильнути зайвого, що не можна сказати про її чоловіка. Останній, навпаки, дбав про господарство, люди знають його як турботливого главу сімейства, люблячого батька. Що тільки не робив Василь, аби напоумити дружину, адже мають добре газдівство, дорослих дітей. Та все марно.
Жінка зв’язалася з компанією гуляк, котрі мало не щодня після роботи влаштовували п’янки, тому частенько поверталася додому добряче напідпитку. У такому стані характер Олени кардинально змінювався – вона ставала агресивною, впертою, чіплялася до рідних через усілякі дрібниці, словом, перетворювалася на справжню гарпію.
Нещодавнього вечора жінка знову проігнорувала прохання чоловіка і повернулася з роботи "під кайфом". Спершу господар намагався не звертати на благовірну жодної уваги. Однак вона, за звичкою, кілька разів виходила на вулицю, пристаючи до Василя з різними п’яними дурницями, провокуючи таким чином скандал. Чоловік терпеливо вислуховував ці базікання, далі відводив нетверезу господиню до хати, роблячи чергову спробу вкласти її до ліжка, аби проспалася. Однак в жінку, наче біс вселився.
Врешті-решт Олена заснула у фотелі. Сподіваючись, що благовірна втихомирилася, Василь підвів її потягнув до ліжка. Та було ще, мабуть, зарано. Домашня бешкетниця знову розбушувалася. Злість на дружину переповнила чашу терпіння чоловіка, і він зі всієї сили штовхнув її на ліжко. За словами самого Василя, жінка не втримала рівновагу і впала на підлогу. Мабуть, чоловік трохи переборщив, бо господиня не лише розбила об підлогу обличчя, а й скрутила собі шию.
Зранку вона не змогла впізнати себе у дзеркалі – обличчя опухло та посиніло. Та це ще було б півбіди. Жінка не могла повернути голову і підвестися з ліжка. Тому довелося звертатися по допомогу медиків. Потерпілій встановили діагноз: закрита хребетно-спіральна травма, уламковий перелом шийного хребця численні синці та садна.
Можливо, ця історія не отримала б такого розголосу, якби не чинне законодавство, за яким названі тілесні ушкодження кваліфікуються як тяжкі, тому лікарі змушені були повідомити про пацієнтку працівникам міліції. У медзаклад для з’ясування всіх обставин виїжджала слідчо-оперативна група. Щоправда, травмована сільчанка наполягала на тому, що сама винна у своїх бідах. Та характер її травм свідчив: тут не обійшлося без сторонньої "допомоги". Довелося оперативникам виїжджати за місцем проживання потерпілої. Її чоловік не став приховувати свою причетність до скоєного. Каже: не мав наміру калічити дружину, просто не розрахував силу. Однак за Законом йому "світить" серйозне покарання – до п’яти років позбавлення волі. Наразі триває слідство. А чоловік очікує вирішення своєї подальшої долі.
Ігор Стефанець спеціально для Uzhgorod.net.ua

 

18 листопада 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів