ОНУК ВИКРАВ ІЗ СЕЙФА ДІДОВІ ЗАОЩАДЖЕННЯ

Звичка збирати гроші на "чорний день" збереглася у старшого покоління, мабуть, ще з тих часів, коли існували ощадні книжки. Тому більшість літніх людей, відмовляючи собі часом навіть у найнеобхіднішому, намагається заощадити певну суму. Відкладав тривалий час невеликими частинами кошти і 60-річний житель одного із сіл Хустського району. Чоловік назбирав близько 15 тисяч гривень. Аби захистити свої заощадження, пенсіонер зберігав їх у спеціальному сейфі.

 

З недавніх пір про ці гроші довідався його 17-річний онук. Хлопець і раніше здогадувався, що дідусь може тримати у сховку якісь цінні речі. Така думка почала не давати юному родичеві спокою. Останнім часом він все частіше замислювався над тим, як заволодіти дідовими заощадженнями. Мешкає старий по-сусідству і майже весь час проводить вдома. Тому проникнути до його оселі юнаку не вдавалося. Та думка про ті злощасні тисячі у сейфі міцно засіла в його молодій голові.
Хлопчина таки придумав спосіб, як дістати дідові заощадження. Він вдався до хитрості: запропонував поміняти замок на сейфі, мовляв, механізм застарів і може заклинити. Того ж дня внук у найближчому магазині придбав нову колодку на сейф, встановив її. Однак не зізнався, що прихопив зі собою одного із запасних ключів.
Моменту, аби господар вийшов до магазину, спритник вичікував довго. У потрібну хвилину разом з приятелем проникнув на дідове обійстя, далі через вікно заліз до хати. Тут швиденько відчинив сейф і вигріб з нього усі заощадження пенсіонера. Власник відразу не зауважив зникнення. Тільки через тиждень чомусь вирішив зазирнути до свого сховку. А там... порожньо. Ошелешений чоловік звернувся по допомогу до працівників Хустського МВ УМВС. Коли стражі порядку з’ясовували події, які трапилися останнім часом і мають якийсь стосунок до сейфа, то довідалися про заміну замка і прихід внука потерпілого. Підозри у скоєнні злочину відразу впали на хлопця. Правоохоронці простежили, чим займався юнак у ці дні. А той придбав автомобіль невідомо на які гроші, і роз’їжджав ним з дружками, навіть не маючи водійського посвідчення, оскільки не досяг ще 18-річного віку.
Хустські оперативники запросили підозрюваного у міськвідділ на розмову. Походження коштів для придбання авто хлопець не зміг пояснити. Зрештою, на сейфі залишилися відбитки його пальців, а серед речей юнака знайшли і потрібний запасний ключ. Нині за фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження, каже заступник начальника Хустського МВ УМВС Іван Хмара. Оскільки підозрюваний ще неповнолітній, то стосовно нього обрано міру запобіжного заходу – підписку про невиїзд. Та головне, що турбує зараз хлопця, як дивитиметься дідові в очі.

Ігор СТЕФАНЕЦЬ

 

21 грудня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів