ЗЛОДІЙ ВКРАВ НА РИНКУ КВІТИ І ПРОДАВАВ ЇХ САМ

25-річний виноградівець, відбувши свій термін на "зоні", анітрохи не бажав змінюватися. Зрештою, до такого стилю життя він звик змалечку – вихованням хлопця ніколи не переймалися його батьки, а з боку старшого брата він мав тільки негативний приклад. До речі, з братом виноградівець ніби негласно змагався: то один сідав за грати, то інший. Бувало, що навіть разом відбували покарання за скоєння майнових злочинів.

 

Під час останньої відсидки здоров’я молодого чоловіка підірвалося – він захворів на туберкульоз, до того ж на відкриту форму. Тож фактично становив загрозу для своїх співкамерників. Саме з тієї причини виноградівця і звільнили трохи раніше, ніж йому належало відбути згідно з вироком суду.
З тих пір молодик наче з ланцюга зірвався – крав усе, що міг поцупити. Доходило навіть до курйозів. Якось на одному з ринків у райцентрі спритник, скориставшись неуважністю продавщиці, вийняв у неї майже з-під носа цілий оберемок троянд, виставлений на продаж у вазі. Поки жінка отямилася і виявила відсутність свого товару, зухвалець встиг збути квіти на тому ж таки ринку іншій продавщиці у сусідньому ряду. Зрозуміло, що крадене продав за дуже низькою ціною.
Розслідуючи кілька випадків, пов’язаних із крадіжками у місті, співробітники сектора карного розшуку Виноградівського РВ УМВС дійшли висновку: "злодійський почерк" належить одній особі. Крім цього, він був надто знайомий оперативникам. Досвідченні розшуковики відразу звернули увагу на місцевого колишнього "зека", який лиш повернувся з тюрми. Молодик ніде не працював, а судячи з того, що він постійно відпочивав у розважальних закладах, часто купував у крамницях і продукти, і одяг, то гроші, очевидно, мав. Ось тільки питання – звідки? Тож стражі порядку вирішили навідатися в помешкання підозрюваного. Хоча помешканням цю халупу назвати важко, вона скоріше нагадувала сарай. Тут міліціонери виявили залишки розбитих кришок від каналізаційних люків, які зловмисник не встиг ще здати на металобрухт, електрокабель і електрофлекс. Ці речі проходили як крадені. Водночас правоохоронці знайшли CD-плеєр. Саме такий, за описом, і був поцуплений з одного із місцевих храмів. Діватися було нікуди -- зухвалець зізнався у причетності до скоєння протиправних діянь. До слова, у Божому домі він не лише поцупив плеєр. Тут він ще й нагадив, справивши природну потребу. Каже, що дуже розлютився, бо не знайшов у храмі грошей та чогось більш цінного.
Нині зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Перевіряється його причетність до скоєння інших аналогічних злочинів. Не виключено, що таких випадків на совісті злодія-рецидивіста може виявитися значно більше.

Ігор СТЕФАНЕЦЬ

 

21 грудня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів