Восьмирічний "форточник", пригощаючи викраденими ласощами друзів, потрапив до правоохоронців

Так досить часто буває: дорослі не особливо переймаються тим, де проводять свій вільний час їхні неповнолітні чада, а діти, отримуючи необмежену волю, починають коїти зовсім недитячі вчинки. Добре, якщо шило вчасно вилізе з мішка, і про неправедні діяння малоліток стає відомо ще до тих пір, поки вони не перетворилися на затятих зловмисників.

 

Щоправда, коли батьки довідуються, чим займаються їхні нащадки у вільний час, роблять круглі очі і шоковано заявляють, мовляв: навіть не здогадувалися про такі уподобання своїх дітей.
Подібна ситуація склалася днями на Свалявщині. Місцевий третьокласник, користуючись недоглядом батьків, вирішив заробити собі кишенькові гроші. Хлопчику якось прийшла в голову думка, що він може спокійнісінько пролізти у кватирку складського приміщення. Тривалий час школяр виношував цю ідею, а далі під покровом ночі таки її реалізував. Перша вилазка видалася успішною. Малий спритник поцупив чимало продуктів харчування з цього складу, насамперед газовані води, солодощі, жуйки, цигарки. Частиною краденого пригощав друзів, заробляючи у них таким чином авторитет.
Незважаючи на свої зовсім юні літа, хлопець усвідомив: гроші і наявність "крутих" речей роблять його в очах товаришів поважною людиною. Тож хлопчина подався до знайомого місця знову. Оскільки він худорлявої статури, то спокійнісінько без зайвих сил проникнув туди випробуваним шляхом - через кватирку. "Затоварившись", повернувся до приятелів, аби вкотре похизуватися перед ними і почастувати їх свіжими смакотами.
Візити непрошеного гостя не пройшли повз увагу власників складського приміщення. Вони повідомили про крадіжки у Свалявський райвідділ міліції. Слідчо-оперативна група, яка виїжджала на місце події, відразу звернула увагу на те, що злодій, скоріш за все, проникав усередину через вузьку кватирку. Адже замок на вхідних дверях не були пошкоджені. До того ж, на вікні залишилися сліди від взуття. Стало зрозумілим, що через такий вузький отвір могла пролізти або людина надто худорлявої статури, або підліток. Список поцуплених товарів, а це були в основному солодощі та газовані напої, які так полюбляють діти, схиляла правоохоронців у бік версії щодо причетності до скоєння крадіжок неповнолітніми.
Внаслідок проведених оперативно-розшукових заходів свалявським міліціонерам невдовзі вдалося отримати інформацію про те, що місцевий третьокласник неодноразово частував своїх друзів саме такими смакотами, які числилися серед викрадених товарів. Правоохоронці вирішили ретельно перевірити цю інформацію. І справді, з’ясувалося, що вказаний школяр останнім часом несподівано "шикує", пригощаючи викраденими ласощами своїх друзів або ж обмінюючи поцуплене на якісь блага. Сумнівів не було - він і є тим юним "форточником".
У службовому кабінеті, куди працівники міліції запросили малого зухвальця з батьками, він не зумів пояснити походження усіх речей і розповів, як насправді добував це "багатство". Розповідь восьмирічної дитини по-справжньому шокувала батьків. Складалося враження, що вони по-новому відкривають для себе свого сина. Це й не дивно, адже останнім часом родичі не надто цікавилися його життям. Наразі неповнолітнього крадія передано на поруки батьків, але факти його протиправних діянь внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ольга Стефанець для Ужгород.net

 

28 грудня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів