На Ужгородщині до рук міліціянтів потрапив 18-річний злодій, одягнений у викрадених в односельчан речах

Таких, хто перебивається випадковими заробітками, здавши у пункти прийому металобрухт, скляну тару, макулатуру, нині вистачає. Частина з них просто не бажає шукати собі якусь роботу. Так і 18-річний житель села Сюрте Ужгородського району вештався із села до села, шукаючи непотріб, який можна було б здати та виручити за нього незначні гроші. Він не мав наміру працювати. Зрештою, і не міг влаштуватися на роботу, оскільки його біографія була "заплямована" поміткою про судимість. Свого часу юнак скоїв крадіжку, за яку довелося йому відповідати у кримінальному порядку.

 

Виручених зі "збирального" бізнесу грошей ледве вистачало на харчування. А злодійське ремесло, очевидно, було єдиним, до чого мав здібності хлопець. Тож він вирішив і далі цупити чужі речі. Спритник знав, що у селі господарі зазвичай не зачиняють вхідні двері. Цим і користувався. Якось проходячи повз будинок сусідки, зухвалець звернув увагу на те, що жінка, тільки причинивши хвіртку, подалася, поспішаючи, у невідомому напрямку. Сільчанин миттєво перескочив через паркан і в кліп ока опинився на сусідському обійсті. Добре відав, що господиня не тримає собаку, тому боятися нічого. Швидко проникнув у приміщення на першому поверсі і через нього заліз усередину будинку. Однак тут на непрошеного гостя чекала невдача. Господиня не мала особливих статків. Зловмисник викрав DVD-програвач з колонками і ще дещо з одягу. Але поцуплене не поніс на базар, як це робить більшість крадіїв, а відклав "товар" до кращих часів. Викрадений одяг почав носити сам.
Від злочинної діяльності юного злодія, припускають правоохоронці, постраждали й інші жителі села. Але це ще належить з’ясувати.
Співробітники міліції, до яких потерпілі почали звертатися із заявами, здійснили низку оперативно-розшукових заходів перш ніж вийти на його слід. Коли врешті-решт здогадалися, хто "чистить" помешкання сільчан і прийшли до оселі підозрюваного, то більше сумнівів у правдивості їхнього припущення не виникало – зловмисник був одягнений у речі, які викрав напередодні в одного із сусідів. Справжні масштаби злочинної діяльності юного зухвальця ще потрібно встановити. Наразі усі злочини внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідство триває.

Ольга Стефанець для Ужгород.net

 

29 грудня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів