Хустські злодії збували крадене в сусідніх областях

Протягом року в Хусті сталися декілька крадіжок з магазинів, де продають мобільні телефони та аксесуари до них. Працівники міліції ретельно задокументували усі факти, однак відразу знайти якусь зачіпку, аби розкрити злочини, на жаль, не вдавалося. Сумнівів у тому, що крамниці "бомбанули" одні й ті ж зловмисники, у стражів порядку не виникало.

 

Правоохоронці розуміли: злодії мусять десь реалізувати "товар", інакше який зміст його красти. Питання - де? Тож майже всі торговельні заклади і точки на ринках, яких міг би зацікавити подібний крам, взяли під негласний контроль. Та злодії, очевидно, врахувати такий варіант і ніде не "засвітилися". Здавалося, що справа заходить у глухий кут.
Хуст - місто провінційне, тут майже кожен один одного знає. Якось оперативники звернули увагу на те, що двоє місцевих приятелів віком 25 і 30 років почали виїжджали на дивні заробітки - щоразу робота тривала по кілька днів. Але гроші за неї молодики отримували немалі, бо часто відвідували заклади відпочинку, гарно одягалися. Це й видалося міліціонерам підозрілим. Адже кожен порядний роботодавець не найматиме робітника на такий короткий термін. Та найцікавіше, їхні поїздки збігалися у часі якраз із випадками скоєння крадіжок. Обидва приятелі раніше у поле зору міліції не потрапляли. Все ж правоохоронці вирішили прослідкувати за ними.
Днями знову сталася аналогічна подія. Вночі хтось обікрав ще один мобільний магазин-офіс, з якого зловмисники викрали кількасот карток поповнення одного з мобільних операторів. Міліціонери не були впевнені у справедливості свого припущення, аж тут довідалися: підозрювані знову вирушають "на заробітки". Кілька оперативників подалися вслід за ними. Шлях приятелів проліг на Хмельниччину. Треба сказати, що міліціонери навіть не здивувалися, коли закарпатці зайшли у тамтешні магазини, що продають мобільні телефони та аксесуари до них. Далі спритники вирушили у Тернопільську область, де також збули партію краденого товару. Усі факти ретельно задокументували. А продавці магазинів розповіли: ці двоє закарпатців привозять "мобільний" крам їм не вперше, і ці візити були саме в той час, коли ставалися попередні крадіжки. Зловмисників вирішили брати.
Незважаючи на те, що хустські оперативники встигли зібрати солідну доказову базу: свідчення працівників торговельних закладів на Хмельниччині і Тернопіллі, висновки експертиз, вилучені поцуплені картки поповнення та мобільний телефон, все ж підозрювані продовжували наполягати, мовляв: не мають жодного стосунку до скоєння інкримінованих їм злочинів. Але проти фактів, як відомо, не попреш.
Наразі працівники міліції, зауважує заступник начальника Хустського МВ УМВС Іван Хмара, відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.185 ККУ "Крадіжка, пов’язана з проникненням...". Досудове розслідування ще триває, зловмисники перебувають під вартою.

Ігор Стефанець для Ужгород.net

 

29 грудня 2013р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів