Новорічно-різдвяний "улов" закарпатських стражів кордону

Напередодні Різдва прикордонники затримали на Закарпатті одразу кілька груп незаконних мігрантів. Стражі кордону відділу "Саловка" Чопського загону за допомогою переносного тепловізора помітили рух невідомих осіб. За лічені хвилини на відстані сорока метрів до державного рубежу прикордонники настигли групу з восьми осіб. Троє чоловіків, жінка та четверо підлітків у темну пору доби намагалися порушити кордон за допомогою гумового човна. Як згодом з’ясувалося, у мандрівників були відсутні документи, а правоохоронцям зізналися, що вони - громадяни Сирії.

 

Днем раніше прикордонники відділу "Ужгород" також затримали трьох незаконних мігрантів. Ними виявилися громадяни Іраку.
Ще двох чоловіків, громадян Російської Федерації, вихідців із Чечні затримали прикордонники відділу "Великий Березний". Під час проведення фільтраційних заходів встановлено, що всі затримані мали на меті незаконно перетнути державний кордон з України до країн Європейського Союзу в обхід міжнародних пунктів пропуску, повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України. Згодом затриманих громадян доставлено до пункту тимчасового тримання Чопського прикордонного загону.
А "зелені кашкети" відділу "Лужанка" Мукачівського прикордонного загону також завдяки інфрачервоному тепловізору затримали на відстані двісті метрів до державного рубежу двох місцевих жителів та неподалік від них десять пакунків цигарок, загорнутих у чорний поліетилен. Проінформовано відділ по боротьбі з контрабандою Чопської митниці Міндоходів та зборів. Затриманих та виявлені 5000 пачок сигарет марки “Навігатор” виробництва Російської Федерації доставлено до прикордонного підрозділу.

Василь Нитка для Ужгород.net

 

08 січня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів