Закарпатські податківці "піаряться" на своєму хабарнику?

Нещодавно в багатьох ЗМІ оприлюднена інформація про те, що закарпатські "убозівці" затримали на хабарі одного з керівників податкової служби. Йшлося про те, що державний чиновник зажадав 5000 доларів за сприяння ужгородському підприємцю в отриманні ліцензії на право торгівлі.

 

Працівники Закарпатського Управління по боротьбі з організованою злочинністю одержали оперативну інформацію про те, що заступник начальника одного з управлінь Головного управління Міністерства доходів і зборів у Закарпатській області вимагає від ужгородського приватного підприємця неправомірну вигоду за позитивне вирішення питання, що входить в його функціональні обов’язки. Зокрема, підприємцеві була потрібна ліцензія на роздрібну торгівлю підакцизними товарами. "Податковий" чиновник погодився посприяти у вирішенні цього питання, назвавши суму в п’ять тисяч доларів. Вечірньої пори в ході реалізації оперативної інформації біля одного з кафе Ужгорода "убозівці" затримали згаданого чиновника під час отримання ним другої частини хабара в розмірі 4000 доларів США. Речовий доказ – гроші міліціонери знайшли на задньому сидінні іномарки фігуранта справи.
У той же день, як з’явилася у ЗМІ інформація обласного управління МВС, прокуратура Закарпатської області оголосила про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) та затримала заступника начальника одного з управлінь Головного управління міністерства доходів і зборів у Закарпатській області у порядку ст. 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Наразі триває досудове розслідування даного кримінального правопорушення, яке здійснює прокуратура Закарпатської області.
Схоже, що кричущий факт корупції серед керівного складу ГУ Міндоходів у Закарпатській області не пройшов поза очі київських очільників. Аби якось себе "відбілити" перед вищестоящим керівництвом, податківці навздогін видали свій прес-реліз, в якому досягнення убозівців та прокуратури "приписали" й собі, видавши наступне:
"Співробітниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області спільно з співробітниками прокуратури області та працівниками Управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Закарпатській області затримано заступника начальника одного з управлінь ГУ Міндоходів у Закарпатській області. Зокрема, 36-ти річному посадовцю 14 січня прокуратурою Закарпатської області оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди)", - зазначено в інформації.
Але чомусь про те, що "перевертня у погонах" ловили також податкові "безпекарі", ані в УБОЗі, ані в прокуратурі ніхто не відає. Та й про те, що хабарник вже затриманий і поміщений в ізолятор, у податковому прес-релізі - ані чирк-чирк…
Ужгород.net.ua

 

16 січня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів