Ужгородські прокурори "вполювали" інтернетівського афериста

Слідчим відділом Ужгородського РВ УМВС України в Закарпатській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому відносно 33-річного мешканця ужгородщини, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст.190 КК України (шахрайство вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

 

Як повідомив, старший прокурор Ужгородської міжрайонної прокуратури Олександр Трофіменков, досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин Д. діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, з метою заволодіння грошовими коштами інших громадян, протягом 2013 року розміщував на одному з Інтернет-сайтів оголошення, про продаж автомобілів різних марок на дуже вигідних умовах.
У подальшому, заздалегідь не бажаючи виконувати умови домовленості, продавець" в телефонному режимі спілкувався з потенційними покупцями автомобілів, та входячи до них у довіру, заволодівав їх грошовими коштами, які потерпілі перераховували на розрахунковий рахунок відкритий у одному з комерційних банків України.
Проте в подальшому покупці авто, так і не отримували. Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, та вживаються заходи до встановлення всіх осіб, які стали жертвою шахрая.

[b]Довідка:[/b]
ч. 3 ст. 190 КК України - шахрайство - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

[a href="http://www.zak.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=133454"]Прес-служба прокуратури Закарпатської області[/a]

 

20 січня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів