Стіни медичного факультету УжНУ досі "прикрашає" фашистська свастика!

"Свобода" прийде - порядок наведе" - таке гасло вже "прижилося" на стінах медичного факультету УжНУ, що на Студентській набережній. Причому надпис чорною фарбою на стіні навчального закладу з обох боків обрамлений знаками фашистської свастики.

 

Ряд закарпатських Інтернет-видань більше місяця тому зафіксували провокаційний напис на цьому місці. Однак, з того часу резонансною, як для Закарпаття, писаниною не зацікавилися ні комунальні служби, ні контролюючі органи.
Відтак звертаємося за коментарем до прес-секретаря Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Ірини Гармасій.
"До цього провокаційного і неграмотного напису закарпатська "Свобода" немає ніякого відношення, - запевняє пані Ірина. - Він з’явився незадовго до нападу на офіс і приймальню народного депутата Валерія Чернякова. Звертайтеся в міліцію, можливо, і наших кривдників і провокаторів швидше знайдуть. А то досі ні слова. Дивно, що з цього часу цей напис не прибрано комунальними службами. Але ми обов’язковго зробимо офіційну заяву!" - обурено резюмувала Ірина Гармасій.
У свою чергу керівник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Закарпатській області Олег Подебрій, коментувавши, назвав цей надпис "проявом вандалізму, який, не повинен мати місце у здоровому суспільстві. Що ж стосується міліції, то заява у правоохоронні органи про цей факт від власника будівлі не надходила". За словами речника закарпатської міліції, саме власник будівлі повинен запустити механізм реагування на такий негативний факт.
До слова, згідно нещодавніх законодавчих доповнень до Кримінально-процесуального Кодексу України, за пропаганду фашизму та нацизму вже передбачена адміністративно-кримінальна відповідальність у вигляді двох років позбавлення волі, або чималий штраф.

Павло Білецький для [a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]
[foto]2014/01/21/P11718445.jpg[/foto]

 

21 січня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів