У центральній частині Ужгорода – ярмарковий бум!

Цієї п’ятниці, напередодні Великодня в обласному центрі Закарпаття по вулиці Фединця розташувався сільськогосподарський ярмарок.

 

За словами заступника департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Лесьо, пропри соціально-економічну кризу в Україні, Закарпаття займає 5 сходинку із всіх областей по незначному зростанню цін на продукти. Тож, нині майже сотня учасників ярмарку представили тут свою продукцію із широким асортиментом продуктів харчування. «В основному це - фермерські господарства та особисті селянські господарства всіх районів області. Вся продукція, яка реалізовується на ярмарку, вироблена на території області, що свідчить про значний виробничий потенціал агропромислового комплексу краю», - зазначив чиновник.

Кореспондент Ужгород.net більш детально вивчав на ярмарку представлену традиційну продукцію кожного району. Для прикладу, Ужгородський та Іршавський виставили на продаж овочі та фрукти, плетені кошики, Мукачівський – мед, вино, птицю, а гірські райони Тячівський та Рахівський – притаманні: бриндзю, вурду, баранину та ін. Щодо цін, то вони значно нижчі, ніж у супермаркетах та продовольчих магазинах. Так, ковбасні вироби за 1 кг коштують 60 грн., замість 80 грн., як у торгових точках міста.

Загалом учасники ярмарку запропонували ужгородцям у широкому асортименті продукцію сільськогосподарського виробництва та харчової промисловості. Серед яких найбільше - м’ясні, ковбасні, кондитерські вироби, молочна продукція, картопля, овочі, фрукти, виноградні та медові вина, продукцію бджільництва, живу птицю, кролі. Деякі навіть торгували саджанцями сакури, різними квітами, та насінням.

До речі, завтра організатори ярмарку обіцяють значно більший асортимент продукції власного виробництва. Тож, ужгородці, не прогавте шанс добряче запастися шовдарем, гурками та пікницями до великоднього столу.

Ужгород.net

 

 

 

 

 

11 квітня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів