Фотофакт: на Рахівщині, у період нересту, працівники Квасівського лісгоспу вивозять з річки гравій

Така незаконна діяльність дуже поширена на Рахівщині і добряче обурює жителів району.

 

Часто доводиться бачити, особливо в нічний час, як вантажівки таємно набирають з річки гравій і вивозять його за межі району, наживаючись на розбазарюванні природніх ресурсів. 
 
Часто до цих корупційних оборудок причетні місцеві посадовці, які не тільки в курсі того, що діється, а й самі приймають участь у таких тіньових оборудках. 
 
Хоч ця тема і не нова, але останнім часом отримала, так би мовити, нового забарвлення. Так, у п'ятницю зранку простий житель, їдучи по трасі, побачив у річці 2 вантажні автомобілі та екскаватор. одна вантажівка була вщент навантажена річковим гравієм. Сам  любитель рибалки, чоловік здивувався, адже зараз триває період нересту, під час якого заборонено втручання в природу. Чоловік вирішив не залишатися осторонь, та зателефонував представникам Народної самооборони Рахівщини, сподіваючись на їхню підтримку.
 
Почувши про незаконні дії, активісти примчали на місце події, та почали дзонити в службу екології та викликати  міліціянтів, які по прибутті склали відповідний акт. 
 
Виявилось, що техніка належить місцевому держлісгоспу - державній установі, яка сама повинна застерігати громадськість від подібних порушень. На місце прибув головний лісничий Квасівського лісництва пан Філішин та голова села Василь Діміч який, замість того, щоб адекватно відреагувати на незаконні дії, почав обурюватися: мовляв, хто сміє зупиняти вивіз? Керуючий Квасівського лісгоспу у свою чергу, пояснив, що гравій потрібен для ремонту місцевих доріг.

 

 

 Rakhiv.in

 

14 квітня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів