На Закарпатті засудили злочинну групу, яка торгувала дітьми

Судом Закарпатської області розглянуто та підтверджено кримінальне провадження відносно учасників організованої злочинної групи з числа громадян України та Російської Федерації, які займалися торгівлею та експлуатацією дітей.

 

У січні 2014 року працівники УБОЗ УМВС України в Закарпатській області виявили та задокументували організовану злочинну групу з числа громадян України та Російської Федерації, які протягом 2013 року втягували  в злочинну діяльність малолітніх осіб та неповнолітню особу у зайняття жебрацтвом на території Закарпатської області.

Окрім  того, учасники даної ОЗГ в серпні 2013 року продали за 16 тисяч гривень громадянину України 5-річну дівчинку з метою подальшого вивозу її за межі України.

Ця організована злочинна група складалась з трьох осіб, громадян України та Російської Федерації. Стосовно зловмисників слідчим управлінням УМВС України в Закарпатській області було відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини), ч.3 ст.150-1 (експлуатація дітей) та ч.3 ст.28, ч.1,2 ст.304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України.

Учасникам даного ОЗГ було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, закінчено досудове розслідування по вказаному кримінальному провадженню та скеровано обвинувальні акти до суду.

На початку травня ц.р. набрав законної сили вирок суду Закарпатської області, по якому учасників організованої злочинної групи засуджено до різних строків позбавлення волі.

УБОЗ УМВС України в Закарпатській області

 

27 травня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів