В ужгородському «Коридорі» відбулася «Тимчасова виставка» (фото)

У неформальній галереї «Коридор» відбулась «Тимчасова виставка». Протягом чотирьох днів митці з різних міст України презентували проекти, які за задумом куратора Петра Ряски, які можливо проекспонуватилише один раз.

 

У п’ятій частині довготривалого виставкового проекту, який щотримісяця відбувається в Ужгороді, було представлено 11 проектів. ЕдуардМагдинець, Віктор Мельничук, Наталія Тарнай, Руслан Тремба, Наталія Шевченко,Вадим Харабарук, Галина Хорунжа, Мар’яна Яремчишина; Lo й Віталій Полтавець, Катерина Єрмолаєва та Ларіон Лозовий представили об’єкти, інсталяції, відеоарт, що відображали нову концепцію виставки «Причина наслідку».

Мар’яна Яремчишина – перформер з Києва представила на «Тимчасовій виставці» перформативний об’єкт. Протягом 73 годин молода дівчина перебувала у просторі неформальної галереї і при цьому не пила воду та не вживала їжу. Сироїд за способом життя, Мар’яна без проблем здолала випробування, що стало основою її перформансу. На думку художниці, жестами або діями людина може набагато сильніше й яскравіше виявити свої думки.

Протягом чотирьох днів все що робила художниця фіксувалось на відео. Відвідувачі виставки, художники, які працювали у своїх майстернях безпосередньо ставали співучасниками її акції. Наприкінці перформансу на запитання Zaholovok.com.ua як себе почуває художниця, Мар’яна із посмішкою розказала, що чується добре. «З’явилась ясність думок. Читала все що мені приносили. Багато часу розмірковувала над майбутнім проектом». Художниця зізналась, що й надалі продовжить перформативні експерименти із сухим голодуванням, але спробує при цьому ще й мовчати.

Оксана Гаврош, спеціально для Zaholovok.com.ua

Фото автора

 

03 червня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів