8 кілограм ртуті «подарували» місту над Латорицею (доповнено)

16 червня на «гарячу» лінію Управління СБУ в Закарпатській області зателефонував мешканець Мукачева та повідомив, що знайшов підозрілий пакунок із невідомою речовиною.

 

На місце події одразу виїхали співробітники СБУ, працівники регіональних Управлінь ДСНС та МВС. Поблизу центра Мукачева, у парковій зоні, правоохоронці  виявили пакет зі скляними ємностями, які містили хімічну речовину першого класу небезпеки – ртуть. Загальна вага склала майже 8 кілограмів.

Правоохоронці та спеціалісти УДСНС вилучили пакунок із отруйною речовиною для її утилізації.  

Прес-група УСБУ в Закарпатській області

 

Версія Мукачівського МВ УМВС

Мукачівські правоохоронці вилучили близько 2,7 кг отруйної хімічної речовини – ртуті. П`ять скляних банок ємністю 0,5 літрів та алюмінієвий циліндричний контейнер виявили правоохоронці і направили на експертизу.

До чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції на лінію «102» надійшло повідомлення від невідомого про те, що на відстані близько 100 м від магазину побутової техніки по вул.Мічуріна у м.Мукачеві виявлено чорний поліетиленовий пакет з отруйною речовиною, ззовні схожою на ртуть. На місце одразу виїхали правоохоронці слідчо-оперативної групи.

Хімічна речовина знаходилася в гумових колбах, а ті в свою чергу у скляних банках, ймовірно, для безпечного транспортування. Загальна вага вилученої рідини с оновить близько 2,7 кг.

До слова, ця небезпечна речовина може використовуватися при виробництві амфетаміну або ж вибухонебезпечних речовин. Знахідку передано на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Закарпатській області.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) Кримінального кодексу України.

Наталія Машіко

 

 

17 червня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів