Закарпатці гинуть на чужій війні!

Заява Закарпатської патріотично-виховної організації "КРОТОН"

 

Днями в закарпатському Берегові поховали молодого хлопця, який загинув від кулі снайпера на Сході України. Потім прийшла нова сумна звістка, що підтвердилася смерть ще трьох закарпатців під Луганськом. Інші джерела повідомляють, що загинуло щонайменше 10 наших хлопців.

Закарпатці гинуть на чужій війні! Так часто було в історії, коли закарпатців брали до війська воювати за чужі інтереси. Ми вимагаємо від влади Закарпаття домагатися повернення на батьківщину всіх закарпатських вояків, які не бажають воювати, або були призвані не за контрактом. Досить горя для закарпатських матерів!

У цьому випадку не варто прикриватися українським патріотизмом, бо він є не доречним для більшості закарпатців. Закарпатці, в першу чергу, патріоти рідного Закарпаття. І молоді хлопці не винні, що наша область стала суб’єктом держави Україна в недемократичний спосіб шляхом сталінського примусу приєднання Закарпаття до тодішнього СРСР.

На зорі незалежної України в 1991 році 73% закарпатців виступили за визнання автономії нашого краю, однак протягом 23 років волевиявлення закарпатців держава Україна ігнорувала. Якщо держава не любить закарпатців, то чому вони повинні віддавати життя за незрозумілі інтереси цієї держави?

Закарпатці не хочуть війни і не повинні воювати насильно. Якщо є українські патріоти в нашій області, які бажають йти на війну, то нехай йдуть. Вони знають, що роблять. А силою призивати на фронт молодих закарпатських хлопців є неприпустимим.

Досить сліз! Досить горя в домівках закарпатців!

Карпатньюз

 

19 червня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів