Буштинський військовослужбовець розповів про свою службу в зоні АТО

1 вересня керівництво району - голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка та його перший заступник Василь Дем’янчук навідались з робочою поїздкою в Буштинську селищну раду. Тут в присутності селищного голови Івана Паша провели зустріч з військовослужбовцем Іваном Пацканом, який приїхав додому у короткотривалий відпуск із зони АТО.

 

В дружній розмові Іван розповів, що до ЗСУ мобілізований невдовзі після повернення з проходження строкової служби ще п’ять місяців тому. Останні три з них провів у найгарячіших точках антитерористичної операції на Донбасі. Разом з ним службу проходить ще один наш земляк - Іван Менджул з Комсомольська.

Після оголошення припинення вогню за мінським протоколом, військовим дали десятиденну відпустку. Чотири дні зайняла дорога, вдома побули всього три, і вже сьогодні знову відправляються на Схід.

Розповідаючи про свої військові будні, Іван наголосив, що довелося жити у непростих польових умовах і, щоб не стати мішенню ворогам, спати під відкритим небом. Боляче згадувати про втрати, адже дуже багато військових з його батальйону загинуло, було поранено. На жаль, не всі витримують тяготи війни, тож траплялися і випадки дезертирства. Він же сам сподівається, що більше не доведеться воювати і все вирішиться мирним шляхом і якнайшвидше.

У свою чергу голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка поцікавився у військового щодо потреб його сім’ї. І зокрема, питанням виділення земельної ділянки, яке перебуває на особистому контролі керівництва державної адміністрації. З приводу цього наразі проводиться оформлення необхідних документів.

Відтак, за мужність та відвагу проявлену під час виконання військового обов’язку із захисту Вітчизни очільник району вручив Івану Пацкану почесну грамоту державної адміністрації та грошову нагороду в сумі 1000 гривень. Такі ж нагороди передано й Івану Менджулу. Крім того хлопцям підготували продукти харчування, які знадобляться їм в дорозі та по приїзду в Дніпропетровськ.

На прощання представники керівництва району побажали військовим успіхів на службі та пообіцяли допомогу в разі необхідності. І в подальшому будь-яке прохання про допомогу армійці зможуть висловити особисто голові державної адміністрації, адже тримають з ним зв'язок у телефонному режимі ще з початку служби в зоні АТО.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації
 
 

 

21 вересня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів