Закарпатський нардеп просить Генпрокурора взятися за підлеглих, які вимагають у підприємців гроші на свої потреби

Відповідне депутатське звернення направив народний депутат Василь Петьовка новопризначеному генеральному прокурору.

 

"До мене, як народного депутата України, надходять численні звернення підприємців Закарпатської області стосовно вчинення окремими працівниками прокуратури відносно них протиправних дій, що виявляються у вимаганні грошових коштів для оплати ремонту та поточних потреб прокуратури області. У своїх зверненнях обурені підприємці вказують, що прокурором області через підпорядкованих йому прокурорів районів та міст роздаються рахунки на оплату робіт, які фактично підприємцям не виконувались. Окрім цього, за рахунок підприємців краю органи прокуратури за відпрацьованими схемами систематично оновлюють оргтехніку та офісну мебель, обслуговують службовий та власний автотранспорт", - йдеться у зверненні Василя Петьовки.

Як інформує народний депутат, на минулому тижні керівництвом прокуратури Закарпатської області, підпорядкованим прокурорам районів та міст роздано рахунки на оплату виконаних робіт, з вимогою відшукати підприємців, які зазначені рахунки  оплатять, хоча для них ніяких робіт не виконувалось: "Замовником таких робіт виступають приватні підприємці краю, а виконавцем робіт зазначається товариство з обмеженою відповідальністю «СЕНК», при цьому вартість робіт, що підлягає оплаті  дорівнює близько 50,0 тисяч гривень. Як зазначають заявники,  в платіжному дорученні призначення платежу повинно бути вказано : «За встановлення домофону», фактично ж ці кошти акумулюються для встановлення блок турнікету в адміністративній будівлі прокуратури Закарпатської області, що зазначено в рахунку виписаному ТОВ «СЕНК». Станом на сьогоднішній день акумульовано біля 90 відсотків  необхідних коштів".

"Задекларована Президентом України, Верховною Радою України, Кабінетом міністрів України широкомасштабна кампанія по боротьбі з корупцією надзвичайно схвально підтримується пересічними громадянами, а також представниками малого та середнього бізнесу, котрі виступали основним фінансовим донором та рушійною силою Революції гідності. В той же час, обурення підприємців регіону такими протиправними діями основної ланки правоохоронної системи країни,  яка призначена боротись з корупційними проявами в суспільстві,  виходить за межі допустимого. Люди задають  риторичне питання: «За що стояли і гинули на Майдані Герої Небесної сотні?» - акцентує Василь Петьовка.

Виходячи з вищенаведеного, народний депутат провесить прокурорську перевірку наведених у вказаному зверненні фактів порушення вимог антикорупційного законодавства керівництвом прокуратури Закарпатської області: "На період проведення перевірки прошу відсторонити від виконання службових обов’язків керівництво прокуратури Закарпатської області, яке дискредитувало себе та допустило порушення присяги".

Тячів

 

23 червня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів