На Берегівщині чоловік що не дав грошей - поплатився життям

Пізно ввечері у чергову частину Берегівського райвідділу УМВС надійшло повідомлення з вулиці Паловці. Телефонувала жінка, яка проживає у будинку неподалік. Вона розповіла: на обійсті її сусіда чути крики, лемент, чоловічу лайку.

 

За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група брегівської міліції. Стражі порядку виявили там на подвір’ї чоловіка із закривавленою головою. Невдовзі потерпілого забрала швидка допомога, однак врятувати його медикам, на жаль, не вдалося, бо дорогою в лікарню бідолашний помер. З місця пригоди міліціонери вилучили закривавлену палицю, яка, найімовірніше, і стала знаряддям убивства.

Насамперед, стражам порядку належало знайти відповідь на запитання, хто ж так по-звірячому познущався над господарем обійстя, 63-річним Іваном. Під час проведення першочергових оперативних заходів з'ясувалося: чоловік останнім часом проживав самотньо. Мав проблеми зі здоров'ям, навіть отримав інвалідність.

(Однак самотність неабияк гнітила, тому, незважаючи на хворі ноги, щодня виходив у центр міста Додому майже нікого не кликав. Правда, сусіди зауважили, що час від часу навідувався сюди його племінник, 24-річний Йосип. Бачили молодика на обійсті й того злощасного дня. Мабуть, саме з ним і сваривися господар, припустили сільчани.

Пролити світло на нічні події дозволила б зустріч з Йосипом.

Тому на його пошуки були задіяні оперативники карного розшуку та дільничні інспектори міліції.

Вдома стражі порядку молодика не застали, але швидко встановили усі місця його ймовірного перебування.

І на світанку розшуковики таки зустрілися з Йосипом Цього чоловіка вони добре знали, адже незважаючи на свій ще молодий вік, він вже притягався до криміналу за скоєння крадіжки та грабежу. Сам підозрюваний розповів: повернувшись з місць позбавлення волі, він сидів без роботи. Виживав за рахунок випадкових заробітків, та це були мізерні доходи, які одразу витрачав на спиртне. Іноді Йосип заходив до дядька, який, на його думку, «жирував» за сьогоднішніми мірками, бо отримував пенсію та надбавку за інвалідність. Старий, як правило, пригощав племінника, а той іноді щось допомагав йому по обійстю.

Того дня Йосип вештався по місту майже весь день. Настрій був кепський, тож під вечір вирішив загпянути до дядька. Господар зустрів гостя не надто гостинно, адже пенсію ще не отримав. Однак на пляшку наскребли і вдвох швидко її спустошили. Молодшому з родичів хотілося продовження «бенкету», та старий грошей більше не давав. У нього був сховок на «чорний» день, правда, його не торкався ні за яких обставин. Йосип знав про приховані гроші, тому став вимагати їх. Господар не слухав жодні вмовляння, на цьому ґрунті виникла сварка.

Зрозумівши, що словами справі не зарадиш, колишній «зек» завдав кулаками кількох ударів старому по голові. Потім доправив палицею. Схаменувся розперезаний молодик тільки тоді, коли обличчя потерпілого залилося кров'ю. Не чекаючи приїзду міліціонерів, він прожогом метнувся з обійстя. Та довго бігати спритнику не вдалося. Йосипа невдовзі виявили і заарештували. Слідчі Берегівського РВ УМВС порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст 121 ККУ «Завдання тяжкого тілесного ушкодження,

що спричинило смерть», проводиться досудове розслідування, повідомляє помічник начальника райвідділу міліції Адальберт Фозекош.

Але цього тижня відзначився ще один раніше судимий житель Берегова. 34 річний чоловік теж колись притягався до криміналу за скоєння крадіжок. Нещодавно він з приятелькою навідався у місцевий бар, де парочка замовипа пиво. Однак офіціант чомусь забарився, і берегіачанину це дуже не сподобалося. Після скандалу він не вгамувався — наступного ж дня пішов шукати власника розважального закладу, місцевого приватного підприємця. Месник з кримінальним досвідом навідався туди не з голими руками, а озброєний гранатою Охоронці затримали зухвальця і викликали міліцію. Гранату, яка виявилася бойовою, у колишнього «зека» вилучили. А зловмисник мав при собі два ножі. Згодом працівники міліції провели обшук у помешканні чоловіка. Тут також знайшли чимало небезпечного начиння. Одних тільки ножів на всілякий смак він зберігав 48. Тепер за озброєне хуліганство порушено кримінальне провадження відповідно до ч. 4 ст. 296 КК України, проводиться досудоее розслідування, пишуть "Відомості міліції"

uzhgorod.net.ua

 

12 липня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів