Як двоє п’яниць збіжжя на самогон міняли

Хто зазвичай краде чуже майно? Особи, які не можуть або не бажають працевлаштуватися, тому й не мають засобів для існування. Рідко серед злодіїв опиняються чисто випадкові люди, котрі просто позаздрили успішності інших чи не знайшли альтернативного способу отримати бажане.

 

Двоє п’яниць з Виноградівщини належать до першої категорії зловмисників. Приятелям по чарці давно вже по сорок з гаком років, але до цього часу вони так і не зуміли створити власні сім’ї.

Це й не дивно, адже за постійними п’янками і гулянками їм не до якихось там сентиментів. Зрештою, будь-яка порядна жінка триматиметься від таких нероб подалі. Ось і вешталися вони щодня у пошуках хоч якогось підзаробітку на чергову пляшку оковитої. Нещодавно друзі допомагали одному з господарів у селі Пийтерфолво. Чоловік розплатився з ними півлітрівкою самогону. Коли зухвальці після трудового дня влаштували собі під деревом своєрідне застілля, то запримітили, як місцеві сільчани звозили до складського приміщення мішки зі збіжжям. У п’яних головах відразу визрів злочинний план. Приятелі оглянули складську територію і довідалися, що сигналізація та належна охорона тут відсутні.

Наступного ж вечора обоє подалися сюди на велосипеді. Проникнути усередину не стано-

вило для них особливих труднощів. До того ж, склади розташовані трохи на окраїні села.

За одну ніч спритники здійснили кілька ходок і поцупили понад тонну чужого зерна. Довго затягувати із реалізацією краденого не стали. Відразу зранку один мішок обміняли на пляшку самогону. А потім заходилися ходити по селах і пропонувати людям свій «товар». Про нетверезих продавців довідалися працівники міліції. Зокрема, дільничні інспектори та оперативники карного розшуки вирішили поцікавитися походженням цього краму. Тим часом в міліцію надійшли заяви від потерпілих селян, чиє збіжжя вже активно розпродували зухвальці. Усе сходилося, тож підозрюваним навіть не довелося докладати зусиль, щоб вигадувати неправдиві історії.

Пізніше, під час огляду обійсть, де мешкають зловмисники, правоохоронці виявили ще кілька поцуплених мішків зі збіжжям. Усе це добро вилучили і повернули справжнім господарям. Правда, частину спритники зуміли таки збути. Тепер до звичних проблем, пов'язаних із нестачею грошей та пошуками алкоголю, приятелям додалися ще й кримінальні клопоти, пишуть "Відомості міліції".

uzhgorod.net.ua

 

12 липня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів