Украв і втік на заробітки

Іршавські розшуковики затримали 24-річного жителя райцентру, який протягом тижня обікрав двох людей - свого родича і сусіда. Аби уникнути покарання або, щоб відвести від себе підозри, спритник поспіхом вирушив на заробітки в Росію. У двоюрідного брата зухвалець поцупив з гаража набір інструментів вартістю 450 гривень, а за якись час «похазяйнував» на обійсті свого сусіда, звідки потягнув бензокосарку, завдавши власнику шкоди на суму 850 гривень.

 

Оперативники сектора карного розшуку Василь Ісак та Степан Вовканич спочатку припустили, що злочини могли скоїти раніше судимі особи. Але кожен з таких громадян, які перебувають під пильним наглядом міліції, мали незаперечне алібі. Правоохоронці розуміли: крав той, хто добре орієнтується в селі і часто буває на обійстях потерпілих. Встановлюючи осіб, які останнім часом відвідували помешкання обкрадених, стражі порядку довідалися: в обох випадках перед тим люди спілкувалися із 24-річним іршавцем. Вирішили з ним поспілкуватися, але зухвалець встиг утекти.

Майже три місяці оперативники чекали повернення крадія із заробітків. І днями його такі затримали. Молодик зізнався першу крадіжку - з гаража сво го родича - він скоїв випадково просто побачив через незачинені двері на підлозі новенький набір інструментів для ремонту автомобіля і захотів й собі такий. Вдала оборудка надихнула спритника на інший злочин - крадіжку бензокосарки з подвір’я сусідів.

За цими фактами старший слідчий Іршавського райвідділу УМВС Іван Роман відкрив кримінальні провадження за ст.185 ККУ «Крадіжка», які вже знаходяться на розгляді у суді. Злодійкуватому молодому чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

 

12 липня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів