Троє виноградівців чекають своєї черги екстрадиції в Україну

За незаконне переправлення нелегалів на трьох жителів Виноградівщини, які наразі перебувають у Чехії, давно чекає місцева Служба безпеки. Одного з поплічників, уродженця Чернівецької області - організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон, який тривалий час переховувався від слідства за кордоном, уже екстрадовано та доставлено до слідчого відділу Управління СБУ в області.

 

 

На сьогодні доведено, що чернівчанин разом з трьома спільниками - нашими земляками із Виноградівського району, у квітні-травні 2013 року незаконно переправив через українсько-угорський держкордон 15 нелегальних мігрантів.

Усі етапи незаконної діяльності: від перевезення «нелегалів» - до їхнього супроводу у пункти призначення, були чітко розподілені між зловмисниками. Троє спільників доставляли вихідців із азіатських країн у прикордонний район, а організатор, очікуючи їх на угорській стороні, сам супроводжував мігрантів до кінцевої точки їх маршруту. У травні 2013 року на автодорозі Хуст-Виноградів співробітники СБУ затримали два автомобілі, якими двоє зловмисників перевозили чотирьох громадян Шрі-Ланки та одного сирійця.

Трьом учасникам злочинного угрупування було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.З ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Аби уникнути кримінальної відповідальності, зловмисники після внесення призначеної судом застави, нелегально перетнули український державний кордон. Усі учасники незаконної діяльності, у тому числі й організатор, були оголошені УСБУ в Закарпатській області у міжнародний розшук. А цьогоріч у січні вдалося встановити місцеперебування організатора незаконного переправлення. Його затримала прикордонна поліція під час спроби перетнути румунсько-молдовський кордон. У червні ц.р. спритника екстрадовано до України. За рішенням суду, підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Наразі його спільники затримані у Чехії. Тепер вони чекають екстрадиції в Україну, пишуть "Відомості міліції".

uzhgorod.net.ua

 

12 липня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів