Допомігши знайомому, стали співучасниками злочину

Під вечір до працівників Іршавського райвідділу міліції звернулась 39-річна жителька села Дубрівка. Жінка повідомила, що зберігала на сусідньому обійсті каркас альтанки. Саме його й поцупили невідомі зловмисники.

 

Міліціонери негайно виїхали за вказаною адресою, поспілкувалися з односільчанами потерпілої і дізналися: люди бачили, як центральною вулицею їхав на підводі молодик перевозив схожий за описом каркас. На гаючи часу, стражі порядку кинулися слідом за підозрюваним. Невдовзі з’ясувалося: до викрадення може бути причетний 29-річ-ний чоловік, який вже попадав у поле зору працівників міліції за дрібні правопорушення. Виявляється, спритник давно накинув злодійським оком на недобудовану альтанку, що знаходилась на подвір’ї дворо-господарства, де ніхто не проживав. Зрозуміло, чуже майно молодик пригледів не для себе особисто, а на продаж. Для цього він орендував підводу і навіть попросив двох своїх знайомих допомогти йому перетягнути тяжкий каркас на гужовий транспорт. Правда, при цьому нікого із запрошених не попередив про свій злочинний намір.

Можна лишень собі уявити, який шок пережили ці люди, коли довідалися, що фактично стали співучасниками скоєння злочину. Вони зізналися, що справді допомогли молодикові, але не підозрювали про лихі наміри їх знайомого.

Старший слідчий Іршавського райвідділу міліції Іван Роман відкрив за цим фактом кримінальне провадження, яке вже направлено у суд. Поцуплене майно повернуто справжній власниці, а зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

 

13 липня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів