Хотів полякати зятя - отримав кримінальні проблеми

Одним з важливих напрямів роботи працівників міліції завжди було виявлення і вилучення з незаконного обігу зброї та боєприпасів. А нині й поготів. Адже ситуація в країні дуже напружена — незаресстрованих «стволів», котрі останнім часом починають «спливати» під час скоєння тяжких злочинів, на жаль, вистачає.

 

Так, буквально за два дні правоохоронці вилучили у жителів Перечинського та Великоберезнянського районів справжній арсенал незареє-строваної зброї.

Небезпечне «добро» приховував, як з'ясувалося, у своєму дворогосподарстві пенсіонер на Великоберезнянщині. Повідомив про це правоохоронцям зять сільчанина. Останній звернувся до міпіціонерів з про ханням допомогти, бо тесть погрожував йому фізичною розправою. За вказаною адресою виїхала слідчо оперативна група. Інформація підтвердилася, чоловік похилого віку за те, що зять нібито нечемно поводився з його дочкою, погрожував йому миспивською рушницею. Рушницю правоохоронці вилучили. Водночас виявили на горищі житлового будинку кілька десятків набоїв різного калібру та скляну ппяшку із сухою сипучою речовиною, схожою на порох. Патрони завбачпивий господар зберігав у поліегиленовому пакеті у дерев'яному ящику. Ящик притрусив сіном. А в господарській прибудові чоловік приховував нарізну гвинтівку іноземного виробництва. Небезпечне залізяччя направили на експертизу в НДЕКЦ при УМВС. Дії великоберезняця попередньо кваліфіковані за частиною 1 статті 263 ККУ «Носіння, зберігання, придбання, виготовнення, реемонт, передача чи збут вогнепальної зброї...». Подібні перевірки проводилися і в сусідньому Перечинському районі. Тут, як стало відомо, один із жителів села Попянська Гута зберігав у власному будинку дві гладко-цівкові мисливські рушниці, а в його земляка знайшли пістолет іноземного виробництва та один патрон до нього. Оскільки громадяни не мали на зброю відповідних дозволів, то їм доведеться відповідати за це пе ред Законом. Працівники міліції вкотре звертаються до громадян з проханням задля власної безпеки та безпеки своїх рідних га близьких добровіпьно здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні за соби, що зберігаються незаконно, а також повідомляти в ОВС інформацію про осіб, які можуть незаконно зберігати, виготовляти, збувати зброю, боєприпаси, вибухові пристрої та речовини.

Мирослава ПЕКАР, Перечинський РВ УМВС

 

03 серпня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів