Пропонуючи дешевий товар, молода шахрайка забирала гроші і цінні речі

Працівники сектора карного розшуку Ужгородського РВ УМВС спільно з колегами із обласного управління затримали крадійку, якій вдавалося цупити речі з будинків, навіть коли господарі були вдома. Річ у тім, що спритниця вміло входила у довіру до власників оселі, пропонуючи їм свій якісний, але недорогий крам.

 

До шахраїв, які під виглядом працівників державних установ, банків або просто жебраків проникають в чужі помешкання та забирають цінні речі і гроші, наші люди вже звикли. Тож охочих повірити у подібні баєчки нині знайдеться небагато. Таких спритників, як правило, проганяють. Та аферисти постійно вдосконалюються і вигадують інші, не менш дієві способи обдурення людей.

Так, протягом, останнього часу до працівників Ужгородського райвідділу міліції зверталися жителі району із заявами подібного змісту. Якась жінка заходила на їх подвір’я, пропонуючи купити у неї квасолю, горіхи, мед тощо. Аби сподобатися і викликати до себе довір’я, спритниця, бувало сама купувала мед чи інший крам значно дорожче, ніж його перепродувала. Придбати товар за таку ціну знаходилося багато охочих. Господарі без зайвих думок прямували до місць, де зберігали свої заощадження. А зловмисниці цього тільки й треба було. Вона швидко знаходила момент, аби дістатися сховку, який так необачно «засвітили» власники помешкання, забирала гроші і золоті прикраси та зникала в невідомому напрямку.

Потерпілі в один голос заявляли: крадіжки ставалися після відвідин дивної торговки. Здійснивши відповідні оперативно-розшукові заходи, співробітники міліції довідалися, що до скоєння цих крадіжок може бути причетна 24-річна ужгородка. А невдовзі спритну шахрайку затримали. До цього часу вона встигла таким чином обдурити людей не тільки на Ужпородщині, а майже у всіх районах області.

Потерпілі упізнали свою кривдницю, тож, приперта незаперечними доказами її вини, зловмисниця зізналася у скоєному. Наразі щодо підозрюваної застосовано міру запобіжного заходу у виді тримання її під вартою, а матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

Ганна ДАН, Ужгородський РВ УМВС

 

03 серпня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів