«На панель» закарпатку привело скрутне матеріальне становище

Рожеві мрії про небідне життя та вдале заміжжя плекає, мабуть, не одна дівчина у зовсім юному віці. Та часом ілюзії, сформовані під впливом романтичних історій, які смачно подаються численними сучасними серіалами, насамперед російськими, підштовхують молодих і наївних осіб до необдуманих кроків. Окремі з них вирушають до великих міст, насамперед у Москву, у пошуках доброї роботи і... багатого супутника життя. Однак повторити долю Попелюшки вдається, як правило, одиницям.

 

Від борделю врятувала забудькуватість

Двоє дівчат із невеличкого закарпатського села завжди були чимось схожими. Можливо, тим, що обоє зростали у незаможних родинах і прагнули мати, як кажуть, усе та відразу. Саме на таких зазвичай «полюють» різні спритники, охочі заробити на недосвідченості та наївності своїх жертв. У цій історії таким зухвальцем виявився житель Мукачева. Молодик відав про скрутне матеріальне становище юнок. Він не раз натякав дівчатам, що має зв'язки, може влаштувати їх на вигідну роботу офіціантками у дорогому кафе в Москві. А там, мовляв, можна підчепити собі грошовитого кавалера. Дівчача фантазія і багата уява допомогли зловмиснику реалізувати його задум. Врешті-решт йому вдалося переконати юнок. І в грудні 2009-го шахрай повіз своїх жертв до близького зарубіжжя. Дорогою одна з дівчат пригадала, що забула паспорт. Тож змушена була зійти з потяга. Інша ж, не маючи жодних сумнівів у тому, що прямує назустріч новому і щасливому життю, поїхала зі своїм попутником далі. Але вже на кінцевій станції на території Російської Федерації на неї чекало гірке розчарування. Недавній приятель виявився звичайнісіньким сутенером, який вербував українських дівчат до російських бордепів. У закарпатки відібрали документи і повідомили: гроші за проїзд і харчування необхідно «відробити»... давнім і відомим способом. Майже рік дівчина перебувала у сексуальному рабстві. На щастя, їй якось вдалося назбирати гроші на квиток і вирватися з полону додому. Можне лишень собі уявити здивування її товаришки, яка через свою забудькуватість уникнула долі її землячки.

Вже в Україні бранка звернулася у правоохоронні органи і розповіла про незаконну і злочинну діяльність мукачівця. Було розпочато кримінальне провадження. Нещодавно Апеляційний суд Закарпатської області, врахувавши зібрані докази, підтримав позицію прокурора і кваліфікував дії підозрюваного за ч. 2 ст. 149 ККУ як «вербування, переміщення та передача людини, вчинені з метою експлуатації, із використанням уразливого стану особи, та шляхом обману, вчинене щодо кількох осіб». Тож зухвальцеві призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Підготувала Ольга СТЕФАНЕЦЬ

 

04 серпня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів