Кримінальні «гастролі» припинили Іршавські міліціонери

Ще у квітні цього року в Іршавському районі сталися кілька схожих крадіжок із тамтешніх магазинів. Зникали в основному гроші та продукти харчування. Проникали зловмисники завжди зухвало: відтискали вхідні двері або пластикові вікна. Протягом однієї доби спритникам вдалося обікрасти навіть три торгові точки.

 

Першим по допомогу до правоохоронців Іршавського РВ УМВС звернулась приватний підприємець із села Брід. До її крамниці зловмисники навідалися напередодні Великодніх свят, залишивши після себе напівпорожні полиці. Через три доби список потерпілих поповнився приватними підприємцями із сіл Загаття, Чорний Потік та Івашковиця. За одну ніч крадії побувапи у двох кафебарах та в магазині. Всі ці торговельні об’єкти географічно були розташовані на одному маршруті. Спіймати нахабних злодіїв попервах не вдавапося. Відчуваючи безкарність, спритники продовжувапи свої «гастролі» по території Іршавського району. Невдовзі у чергову частину райвідділу УМВС звернулись підприємці із сіл Луково та Приборжавське. З їх магазинів викрали продукти харчування, господарські дрібниці та гроші.

Начальник карного розшуку Сергій Зінич, його колеги Михайло Сухан і Юрій Саварин перевірили весь підобпіковий елемент та приїжджих осіб. Але крадії спрацювали професійно — не залишили жодної зачіпки. Було зрозумілим: зловмисники пересувалися на транспортному засобі. Пошуки ускладнювались

тим, що зухвальці в одному населеному пункті двічі ніколи не крали. Якийсь час вони нібито залягли на дно. Але згодом їх набіги активізувалися.

І останніми постраждали власники торговельних закладів у селі Бронька. Знову зникли продукти та гроші. Стражі порядку усвідомлювали: таку кількість товару не можна було вивезти безслідно. Окрім цього, отримали оперативну інформацію про підозрілий автомобіль «Жигулі» блакитного кольору. Швидко вдалося встановити власника авто. А далі надійшло повідомлення про подібні «набіги» на магазини у сусідніх районах. Тут також «засвітився» цей автомобіль. Справа щодо пошуку і затримання зухвалих викрадачів зрушила з місця.

Виявляється, так довго не вдавалося спіймати спритників через те, що осатнні, каже    заступник начальника іршавського РВ УМВС підполковник Мирон Лещишин, майстерно переховувались то в обласному центрі, то в інших районах. Однак спільні дії оперативників таки дали позитивний результат. Зловмисники попалися на черговій крадіжці.

На сьогодні відомо: підозрювані навчались в одному із місцевих вишів. У вільний від занять час планували по карті свій черговий злочинний маршрут. Проживали у різних районах нашої області, один - з Івано-Франківщини. Усі непогано орієнтувалися на місцевості.

Наразі за всіма фактами крадіжок, скоєних на Іршавщині, старший слідчий майор міліції Тетяна Данканич-Палюх відкрила кримінальні провадження. Водночас молодих зловмисників перевіряють на причетність до інших протиправних діянь на теренах краю, адже їхні «гастролі» тривали досить довго.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС

 

11 серпня 2014р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів