Кілька побутових порад, як закарпатцям зберегти газ

За останні місяці пересічні закарпатці продемонстрували справжній "мозковий штурм", аби максимально убезпечити себе від "захмарних" квитанцій на газ. Фахівці радять ощадно використовувати ресурси, подбати про утеплення та лічильники, тоді за рік можна зекономити понад 2 тисяч гривень. Звісно, якщо кожен розпочне із себе, то вдасться досягнути позитивних результатів. Але що для цього потрібно зробити? Кілька побутових порад від Ужгород.net:

 

Встанови лічильники. Так ти будеш сплачувати лише за дійсно використаний газ.

Встанови автоматичний котел. Якщо використовуєш газ для нагріву води, котел з електрозапалом буде вмикати газ лише тоді, коли потрібно.

Утеплюй дім. Якщо використовуєш газ для опалення приміщення, прослідкуй, щоб тепло не виходило з дому через шпарини та привідчинені вікна.

Вдягайся вдома тепліше. Якщо використовуєш газ для опалення дому, оптимальна  для здоров’я людини температура – 18 градусів. 1 градус збільшує втрати теплової енергії на 6% або перевитрати енергоносія на 4-8%.

Зменшуй опалення, коли нікого немає вдома. Коли йдеш на роботу – зменшуй опалення до 15 градусів.

Не готуй на великому вогні. Доведи страву до кипіння на великому вогні, а потім зменш вогонь удвічі – і платити менше, і страву не спалиш.

Використовуй якісний посуд. Для нагрівання посуду з викривленим дном чи нагаром потрібно на 6% більше енергії. Посуд із нержавіючої сталі швидше нагрівається та є менш енергозатратним.

Слідкуй за полум’ям. Найвища температура - на кінчиках язиків полум’я, вони не повинні виходити за межі посуду, це перевитрата газу.

Встанови терморегулятори на радіатори. Регулючи температуру в приміщенні, зможеш регулювати витрати газу.

 

25 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів