День святого Валентина по-українськи

День закоханих став для українців днем прояву своїх чистих і щирих почуттів до іншої людини, днем, коли світло любові гріє особливо тепло, змушуючи закохані серця битися в такт.

 

Це чудова нагода для тих, хто вже знайшов «другу половинку», нагадати їй про свої почуття, що ми часто забуваємо робити, занурюючись в рутину повсякденних клопотів.

Українці, в чиєму фольклорі чи не найбільше в світі пісень про кохання, люблять і поважають романтику 14 лютого. Хоч священики й нарікають на його «чуже коріння» і комерційний характер, з кожним роком все більше молоді і дорослих людей приєднується до його святкування.

«Своя» легенда про Валентина

Про те, як утворилося свято, існує багато легенд і міфів. Але нехай одну з цих красивих історій розкаже Вам коханий чи кохана під час романтичної вечері. А ми тим часом звернемо Вашу увагу на маловідому старокиївську легенду. Вона збереглася в усному фольклорі серед корінних киян знатного походження, переважно завдяки домашнім п'єсам, що побутували на початку ХХ століття. Якщо коротко, в легенді йдеться про двох закоханих, яким зберегти своє чисте кохання і побратися допомогли святі Ольга і Валентин. Цікаво, що легенда цілком можливо основана на історичних подіях, що відбувалися у Києві пізньо-середньовічного періоду, саме в цей час найімовірніше святий побував у Києві. До речі, мощі святого Валентина зберігаються на Львівщині в храмі УГКЦ.

Як святкують День всіх закоханих в Україні

Особливості відзначання Дня святого Валентина доволі різноманітні. Так, наприклад, одружені пари надають перевагу тихій святковій вечері при свічках вдома чи в ресторані, а сповнена енергії молодь вигадує цікаву й насичену програму. Юнаки та дівчата влаштовують в різних куточках України конкурси (наприклад, на найоригінальнішу композицію з повітряних кульок «Серця Закоханих» в Ужгороді в 2010 році), флеш-моби (як, наприклад, флеш-моб «Живе серце» у Луцьку в 2011 році), романтичні квести (як-от квест Love.Music.Live у Львові 2014 гору), фестивалі, зіркові концерти, ярмарки, музичні спектаклі та багато іншого. А які забави чекають на закоханих цього року, дізнаємось уже зовсім скоро, адже до свята залишається  менше місяця.

Атрибутика свята

Питання «що подарувати хлопцю/дівчині на День закоханих?» - один з найчастотніших запитів пошукових систем всесвітньої мережі. Напередодні свята починається масова паніка і гонитва за «найкращими», «найромантичнішими», «найоригінальнішими» подарунками. За всім цим часто забуваємо, що, піднесений від щирого серця, будь-який подарунок порадує Вашу «половинку». Але й не думайте, що обійдетесь палким поцілунком чи теплими словами. Адже всі ми, а особливо дівчата, любимо увагу і приємні несподіванки.

Отже, що може бути подарунком в День закоханих? За усталеною традицією - це квіти. Колір свята - червоний та рожевий, тому червоні троянди будуть найкращим варіантом для коханої. Флористи рекомендують дарувати також тюльпани, орхідеї, гербери, іриси тощо. Букет буде неповним, якщо не додати яскраву валентинку, краще - ручної роботи. Здивуйте кохану несподіванкою - замовте доставку квітів додому чи офісу -  вона просто відчує себе коханою та щасливою.

Окрім цього, можна дарувати м'які іграшки для своїх «пухнастих кішечок» чи «мужніх тигрів», кошики з фруктами та солодощами, повітряні кульки у формі сердечок, чашки зі спільними фото, подарункові набори косметики чи білизни. Для тих, хто планує по-справжньому вразити кохану чи коханого, оптимальним варіантом буде романтична прогулянка або навіть подорож, подарункові сертифікати з різноманітними послугами, прикраси і квитки на концерт улюбленого співака. Обирайте, що Вам до смаку і даруйте щастя своїм коханим!

 

 

 

21 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів