До контрабанди цигарок на Закарпатті причетні безпекаші

Перевезення контрабанди здійснювалось за відпрацьованим вже планом, через Львівську та Волинську області, а також через кордони Закарпаття.

 

Ще 9 липня 2015 року на Волині Прикордонна служба України затримала автомобіль Mercedes-Benz Sprinter, що намагався незаконно вивести тютюнові вироби через державний кордон. Завдяки оперативності підрозділу та високому рівню продуманої операції, було вилучено близько двохсот ящиків білоруських цигарок “Мінськ”, що виготовлялись на Львівській тютюновій фабриці.

Безакцизні товари, що були знайдені у вантажній машині, незаконно розповсюджувались в межах України за мінімальної вартості з подальшим транспортування у країни ЄС. Контрабандистом виявися житель міста Ковеля, що намагався вивести продукт з України без будь-яких документів. Перевезення контрабанди здійснювалось за відпрацьованим вже планом, через Львівську та Волинську області, а також через кордони Закарпаття.

Також відомо, що основний акціонер Львівської тютюнової фабрики проживає у сусідстві з начальником відділу “К” по Закарпаттю - Рудницьким, котрий контролює (разом з контрабандистом Анатолієм Максимчуком) переміщення незаконного вантажу з території Закарпаття в Європу. Очевидно, що зацікавленість окремих посадовців із СБУ, таких як Артюхов, Аркуша, Рудницький, у цій справі досить велика, пише УНН.

Нагадаємо, 18 червня, глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі зазначив про те, що в СБУ потрібно провести зачистку. Він заявив, що для боротьби з корупцією потрібні “нові люди і нові підходи” і починати потрібно зі Служби безпеки України.

Цього ж таки дня Верховна Рада України ухвалила постанову про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови СБУ. Зразу за Наливайченком Петро Порошенко звільнив з посади Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка та позбавив посад заступників Голови СБУ - Віктора Ягуна, Віталій Циганка та Юрія Артюхова.

Кілька разів Юрія Артюха звинувачували в “кришуванні” потоків контрабанди вартістю в мільйони доларів, він був пов’язаний зі значними контрабандистськими справами, включаючи “кришування” контрабанди нафтопродуктів з окупованих територій.

Та незважаючи на ці радикальні дії, керівники підрозділів служби безпеки подали позику до суду та досягли свого. 22 червня окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про поновлення на посади усіх керівників СБУ, що були звільнені кількома днями раніше.

 

17 липня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів