На Народній в Ужгороді оцінювали писанки і навіть дерева, на яких вони "виросли"

На Народній в Ужгороді оцінювали писанки і навіть дерева, на яких вони "виросли"
На площі Народній "розквітли" 52 писанкові дерева, писанки на яких виконані у різних технінках. Також на площі, можна було взяти участь у майстер-класі із виготовлення цього пасхального символу.

 

Тисячі писанок з усіх куточків Закарпаття виготовлені дитячими руками з використанням старовинних та сучасних технік розпису  представили сьогодні на площі Народній в Ужгороді.

В урочистостях з нагоди відкриття фестивалю "Воскресни, писанко!" взяли участь керівники області та міста, зокрема голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, депутат обласної ради Андрій Андріїв, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, дипломати, представники освіти та культури, школярі.

На другий обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!» свої роботи привезли 52 команди з кожного району області, представивши їх на кованих деревах, які й прикрасили площу по всьому периметру. Поруч з кожним писанковим деревом розташувалися й умільці з різних районів, аби поділитися своїм досвідом створення символу Великодня.

        Оцінювали конкурсні роботи за такими критеріями: обов’язкова наявність писанок, виготовлених в різних техніках виконання,  відповідність регіональним традиціям у розписі, орнаменті, колористиці. Крім цього оцінювали й естетичне враження та художній рівень робіт. Брали до уваги також оригінальність конструкції дерева.

        Призерів конкурсу на найкраще писанкове дерево визначили у трьох номінаціях: серед місцевих органів управління освітою, професійно-технічних та навчальних закладів обласного підпорядкування.

Відтак, 3 місце посіли: управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Вільховецької сільської ради; Закарпатський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді та ДПТНЗ «Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича.

Володарі призів за 2 місце: управління освіти, релігій та у справах національностей Хустсткої міської ради, Домбоківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів, Свалявський професійний будівельний ліцей.

Найкращими ж визнані роботи управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА, Перечинської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів та вищого професійного училища № 34 м. Виноградів.

        Призерів урочисто нагородили в рамках концертної програми. Переможців особисто привітав та вручив грошові премії та відзнаки голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Крім цього, заохочувальні премії отримали всі учасники обласного фестивалю-конкурсу.

        Милуватися писанками на площі Народній в Ужгороді всі охочі зможуть до 7 травня, інформують у прес-службі Закарпатської ОДА.

 

Світлини із сторінки Ужгородської міської ради у мережі Фейсбук.

 

23 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів