Закарпатських автомобілістів збираються зупиняти просто на дорогах для проведення технічного огляду

Закарпатських автомобілістів збираються зупиняти просто на дорогах для проведення технічного огляду
Як відомо, уряд запропонував законопроект №4683 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність до актів Європейського Союзу». Серед інших змін цей документ передбачає також повернення обов’язкового технічного іспиту для всіх видів транспортних засобів.

 

Одна з найбільш неоднозначних пропозицій – щодо періодичності проведення ТО. Так, цю процедуру хочуть зробити не тільки плановою, а й позачерговою, повідомляє Automotoclub.info. Остання буде стосуватися комерційного транспорту, задіяного для перевезення пасажирів і вантажів, для яких мають намір ввести так звані придорожні перевірки придатності ТЗ до експлуатації. Їх здійснюватимуть на спеціальних мобільних діагностичних пунктах, розташованих просто в безпосередній близькості від автомагістралей і передбачених для того, щоб оцінити технічний стан автомобільної техніки на момент виконання поїздки, а також – відповідність розміщення і закріплення вантажів.

Законодавчими змінами передбачено, що за відмову від проведення такого ТО на водія накладається штраф від 1190 до 1700 гривень.

 

09 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів