Закарпатські абітурієнти – серед найгірших в Україні за результатами ЗНО

Закарпатські абітурієнти – серед найгірших в Україні за результатами ЗНО
Зовнішнє незалежне тестування з української мови та літератури, а також з історії України в 2016 році найгірше склали абітурієнти із Закарпатської, Чернівецької та Рівненської областей, повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

 

В аналітичних матеріалах УЦОЯО наголошується, що найбільше учасників тестувань з української мови та історії України не змогли здати їх на мінімальний бал у Закарпатській (27,3% і 29,2% відповідно), Чернівецькій (20,9% і 29,1 %) і Рівненській (14,9% і 18,3%) областях.

Не подолали пороговий бал з математики 23,2% учасників тестування в Чернівецькій, 19,9% – у Закарпатській і 19,8% – в Житомирській областях.

Тестування з англійської мови не склали 23,3% учасників в Миколаївській, 22% – в Донецькій, по 19,7% – в Одеській та Херсонській областях.

"Роль грає комплекс чинників. У Закарпатській області дуже вагомий мовний чинник. Якщо взяти за кількістю мов національних меншин, які зустрічаються, то Закарпатська область є найрізноманітнішою", – сказав директор центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій на прес-конференції, пояснюючи причини низьких результатів ЗНО з української мови на Закарпатті.

 

16 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів