Рятувальники радять, як залишитись неушкодженим під час святкування Дня Незалежності

Рятувальники радять, як залишитись неушкодженим під час святкування Дня Незалежності
Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до  мешканців області та гостей краю з застереженням дбати про власну безпеку під час відзначення 25-річниці Незалежності України. Пам’ятайте, небезпека може виникнути на кожному кроці!

 

Якщо ви опинились у натовпі:

Взагалі,  як би не хотілося подивитися на подію, краще уникати значних скупчень людей. Якщо ви все ж таки потрапили в натовп, дозвольте йому «нести» вас у напрямку від центру до краю і поступово вибирайтеся з нього. Глибоко вдихніть і розведіть зігнуті в ліктях руки в сторони, щоб грудна клітка не була здавлена.

Не наближайтеся до вітрин, стін, скляних дверей, металевих парканів, до яких вас можуть притиснути і задушити.

Якщо поруч із вами знаходяться діти, міцно тримайте їх за руку або несіть на руках, коли вони зовсім малі.

Головне завдання в натовпі – не впасти. Якщо ви впустили якусь річ, у жодному разі не намагайтесь її підняти – життя дорожче. У випадку, якщо вас збили з ніг, прийміть позу ембріона – згорніться калачиком, підборіддя притисніть до грудей, коліна до голови, руками прикрийте голову. За будь-якої можливості спробуйте встати.

 

Якщо ви побачили підозрілий предмет, що може виявитись вибухонебезпечним:

При виявлені «безгоспних» речей, не можна чіпати їх, як би привабливо вони не виглядали. Варто пам’ятати: зовнішній вигляд предмета може приховувати його справжнє призначення. Не чиніть самостійно по відношенню до нього ніяких дій та якнайшвидше повідомте фахівців за номером «101» або «102».  До їх прибуття постарайтеся зробити все можливе, щоб люди відійшли від місця знахідки на безпечну відстань.

 

Якщо ви вирішили провести свій  відпочинок на природі:

 

Аби не зашкодити довкіллю, дотримуйтеся нескладних правил пожежної безпеки.

Вибираючись на пікнік до лісу, розкладайте багаття лише на спеціально відведених ділянках, не застосовуючи при цьому легкозаймистих речовин. Не викидайте на землю непогашені сірники чи недопалки, а також не відходьте далеко від вогнища. Перед поверненням додому обов’язково залийте вогонь водою або засипте землею.

Будьте уважні та обережні!

Джерело: УДСНС України у Закарпатській області

 

22 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів