Поточні роботи в Ужгороді обговорили сьогодні комунальники з міським головою Богданом Андріїївим

Поточні роботи в Ужгороді обговорили сьогодні комунальники з міським головою Богданом Андріїївим
Завдання щодо поточних робіт, які потрібно зробити в місті, обговорили сьогодні на традиційній робочій нараді міського голови Ужгорода Богдана Андріїва з керівниками комунальних служб та підприємств.

 

Зокрема, Богдан Євстафійович доручив вивчити питання підсвічування стел, котрі позначають початок міста на в’їзді з боку Минаю та українсько-словацького кордону. Стели також оновлять, пофарбують. Міський голова наголосив, що потрібно впорядкувати і території всіх в’їздів в Ужгород.

Керівник комунального підприємства КПП Анатолій Сухолов підняв питання, щоб на наступний рік передбачити кошти на охорону кладовища «Барвінок» і перекриття обмежувачами руху (шлагбаумами) в’їздів на його територію. Викликано це тим, що почастішали, очевидно з метою наживи, крадіжки надмогильних плит. 

Фірма «АВЕ-Ужгород» уже вкотре сьогодні ліквідовує несанкціоновані сміттєзвалища в районі вулиць Тихого, Одеської і біля ЗОШ №6. На жаль, із завидною регулярністю мешканці прилеглих будинків знову накопичують сміття, гілки, габаритний непотріб.

Ішлося також про рослинність, яка піднялася під опорами Боздоського мосту – вона може руйнувати конструкції опор, тому ближчим часом планується виїзд на місце групи фахівців для прийняття рішення що і як потрібно зробити.

Обговорили і ремонт підвісного моста в Боздоському парку – після оновлення опор, поручнів візьмуться також за заміну дошок настилу. 

Підприємство «УжАгромікс» сьогодні ліквідовувало дерева, які пошкодила негода – біля дитячої міської лікарні та у сквері на площі Ш. Петефі. Комунальне підприємство КШЕП проводить підготовку під асфальтування на внутрішньоквартальній території біля будинку №33 на вул. Грушевського, загалом же цю вулицю вирівняють від так званих «напливів» асфальту, який у спеку витиснули вантажівки.

Ішлося і про подальші роботи з ліквідації аварійної ситуації в провулку Соляному, де на протяжності більше 10 метрів забита каналізаційна труба.

Під час обговорення питання продовження ремонту тротуарів на вулицях Берчені, Перемоги, зазначалося, що, зокрема, на частині вулиці Перемоги між площею Шандора Петефі та проспектом Свободи згодом планується висадити 70 дерев. Такі рекомендації дали фахівці з озеленення, в тому числі науковці кафедри ботаніки УжНУ Інна Бесеганич, Андрій Сойма. Зокрема, плануються липи і шаровидні клени.

Загалом висаджування дерев у місті проводять протягом двох етапів – весняного (березень-квітень) та осіннього (жовтень-листопад), що найбільш сприятливо для рослин. На Перемоги дерева посадять теж пізніше, після завершення всіх робіт із ремонту, зокрема й заміни асфальтного покриття проїжджої частини. Наразі ж тротуари закладають плиткою так, щоб пішоходи не травмувалися, згодом лунки для дерев, безпосередньо перед посадкою, відкриють із обох сторін вулиці. 

Богдан Андріїв також дав кілька доручень із підготовки до святкування Дня Ужгорода.

 

05 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів