Два гірських райони Закарпаття вперше з’єднали прямою лісовою дорогою

Два гірських райони Закарпаття вперше з’єднали прямою лісовою дорогою
Тячівський і Міжгірський райони з’єднала нова дорога, повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

 

Колочаву (Міжгірський район) та Німецьку Мокру (Тячівський район) з’єднала новозбудована лісова дорога протяжністю близько десяти кілометрів. Її офіційне відкриття відбулося в неділю, 18 вересня. Зараз це єдине автомобільне сполучення між двома гірськими районами Закарпаття.

Дорога збудована з ініціативи голови ОДА Геннадія Москаля, котрий у березні цього року побував у Н.Мокрій і відгукнувся на колективне прохання місцевих мешканців. Раніше, щоб потрапити на автомобілі до своїх родичів у Колочаву, селянам доводилося робити величезний гак у понад 160 кілометрів. Левову частку будівництва взяло на себе обласне управління лісового та мисливського господарства, і недільний «тест-драйв» показав, що роботи виконані якісно. Незважаючи на інтенсивні зливи, що пройшли в Колочаві та Н.Мокрій напередодні, дорогою з ґрунтовим покриттям без проблем проїхали мікроавтобуси та малолітражні легковики типу Volkswagen Polo.

– Неофіційно новозбудованою дорогою вже кілька тижнів користуються місцеві селяни, – зазначає Г.Москаль. – Мешканці Н.Мокрої та сусідніх сіл Тячівського району відтепер добираються в центральні райони області і в напрямку Ужгорода через Колочаву – так набагато швидше. Селяни з околиць Колочави нарешті отримали нормальний проїзд до свого житла, а в перспективі нова дорога надасть бурхливий розвиток туризму, адже Колочава – визнаний туристичний центр Закарпаття, куди щороку приїжджає маса туристів, у тому числі з-за кордону.

Автомобільне сполучення між Тячівщиною та Міжгірщиною – не єдиний подарунок місцевим селянам. Минулого тижня в Н.Мокрій завершили перший етап будівництва асфальтної дороги, якої раніше тут не було взагалі. Нове асфальтове покриття також зроблене з ініціативи Г.Москаля. До речі, нинішній керівник краю з початку року вже вп’яте  побував у селах Усть-Чорнянського куща, який вважався тупиковим, депресивним, і куди десятиліттями не навідувалися перші особи області.

 

19 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів