Життя

Пластилінові мультфільми про вплив людини на природу презентували сьогодні в Ужгороді

Пластилінові мультфільми про вплив людини на природу презентували напередодні в Ужгороді.

10.11.2018, 10:43

Генеральний консул Словаччини в Ужгороді: Я приємно вражений високим інтелектуальним і фаховим рівнем вчених УжгНУ

На Закарпатті кажуть, що добрий сусід – краще за поганого брата. Сказане повною мірою стосується й міждержавних стосунків між Україною та Словаччиною. Словацька Республіка – один з тих небагатьох сусідів України, який ніколи не виставляв нам територіальних претензій, не дорікає за «історичні» образи, не висловлює претензій щодо забезпечення освітніх і культурних потреб словацької національної меншини в Україні, всебічно сприяє нашому непростому євроінтеграційному поступі. Вельми однозначною і прихильною до України є й принципова позиція сусідньої держави стосовно російської агресії на сході нашої країни. Нинішній рік в історії наших сусідів є знаменним, адже цими дням вони відзначали столітній ювілей заснування Чехословацької республіки, біля витоків якої стояли видатні історичні постаті цих народів – Томаш Гарик Масарик та Мілан Растіслав Штефанік, а цьогорічного серпня виповнилося 50 років з часу придушення радянськими військами «Празької весни». Усі ці фактори стали доброю нагодою для відвертої розмови з Генеральним консулом Словацької Республіки у м. Ужгород, досвідченим дипломатом, одним з фундаторів зовнішньополітичного відомства Словаччини і напрочуд компетентною людиною паном Мирославом Мойжітою.

10.11.2018, 10:24

Переможців визначено! Хто піде в "Доміон" у листопаді?

Останній місяць осені готує цікаві кінопрем'єри. Серед цікавих пропозицій місяця – мультфільми "Хоробре серце" та "Ральф руйнівник", беззаперечний лідер продажів – "Богемна рапсодія", а вже зовсім скоро на екрани вийде наступна частина фільма "Фантастичні звірі". Ви вже обрали щось до душі?

09.11.2018, 21:40

«Крила України»: як на Закарпатті писали Всеукраїнський диктант національної єдності

У п’ятницю, 9 листопада, у рамках Днів української писемності та мови Закарпаття долучилося до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. Зокрема, у малій залі Закарпатської ОДА перевіряли себе на знання писемної української мови заступник міністра культури України Юрій Рибачук, заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, керівники та співробітники структурних підрозділів облдержадміністрації, члени Національної спілки письменників України, представники Українського інституту національної пам’яті, творча інтелігенція та громадськість Закарпаття.

09.11.2018, 14:16

Осіннє тепло: листопад прикрашає Ужгород квітами (ФОТО)

Аномально тепла осінь продовжує радувати око. В Ужгороді й зараз можна знайти квіти. Uzhgorod.net пропонує вашій увазі фото квітів з вулиць обласного центру.

09.11.2018, 13:26

Роботи дуже багато: усіх небайдужих кличуть на генеральне прибирання в Мукачівському замку Паланок

аймасштабніше генеральне прибирання в Мукачівському історичному музеї!

09.11.2018, 12:29

Медичний портал для ужгородців – уже працює!

Це – перший етап створення єдиної медичної інформаційної системи Ужгорода, вже інтегрований із загальнонаціональною системою eHealth.

09.11.2018, 10:05

"Утилізація" сміття по-воловецьки: спалити або викинути у річку

На Воловеччині через відсутність вивозу відходів, річки потопають у смітті.

09.11.2018, 09:55

Як Закарпаття на загальнодержавному рівні приймає День української писемності та мови

Сьогодні Закарпаття на загальнодержавному рівні втілюватиме заходи до Дня української писемності та мови

09.11.2018, 08:28

Чи пасують до нової сукні старі черевики? Ужгородці обговорюють ремонт набережної і порівнюють бордюри (ФОТО)

Початок робіт із заміни бруківки на пішохідній частині набережної Незалежності в Ужгороді активно обговорюють. Свого роду "каменем спотикання" стали бордюри: думки тих, хто виловлювався за те, щоб залишити старі, і тих, хто за встановлення нових, розділилися. Журналісти uzhgorod.net.ua вирішили піти на місце й подивитися, що ж відбувається на набережній, а також почути думку ужгородців.

08.11.2018, 19:52

Чи готове Закарпаття відмовитися від пластику?

Відмовитися від поліетилену вирішили у селищі Славське, що на Львівщині, поблизу Закарпаття. Це перший такий випадок в Україні. Журналісти Uzhgorod.net вирішили поцікавитися, чи прижилася б така новація в Закарпатті й наскільки ця проблема є актуальною для нашого краю.

08.11.2018, 16:51

В Ужгороді розпочалось голосування за проекти Бюджету громадської ініціативи

Нагадуємо, голосування розпочалося у понеділок, 5 листопада, та триватиме 14 календарних днів, до 18 листопада 2018 року.

08.11.2018, 12:10

Закарпатські митники удосконалюють знання із сучасного документознавства і професійної комунікації

Протягом 30 годин навчальної програми 221 фахівець Закарпатської митниці ДФС підвищуватиме свою мовну та комунікативну компетентність з урахуванням новітніх здобутків лінгвістики.

08.11.2018, 10:44

Шотландія очима ужгородця: що шокувало, скільки можна заробити і чому важко порозумітися (ФОТО)

Євген Ортутай уже майже три роки живе в Шотландії. Тут, в Ужгороді, він працював дизайнером-верстальником обласної газети, та коли вона закрилася, вирішив спробувати європейського хліба. Вимушено. Зараз періодично приїжджає додому, і під час одного з таких візитів журналісти uzhgorod.net.ua вирішили взяти в нього інтерв’ю. Тому пропонуємо читачам розповідь про те, чи солодко живеться українцям за кордоном.

08.11.2018, 10:42

Ужгородці, перевірте дані про себе у Державному реєстрі виборців

Відділ ведення Державного реєстру виборців Ужгородської міської ради інформує, що для уникнення непорозумінь під час виборів кожен має можливість завчасно перевірити наявність своїх даних у Державному реєстрі виборців.

08.11.2018, 10:20

"Червині, гі ружа" губи: якби закарпатська жона стала б'юті-блогером

Нове відео від комік-блогерки Крістіни Гудак.

08.11.2018, 10:12

Художник з Хустщини Василь Кадар: малювати, танцюючи

З-поміж представників молодого покоління закарпатських художників все більше привертає до себе увагу Василь Кадар. Скромного хлопця із Сокирниці ще під час навчання в Ужгородському коледжі мистецтв ім. А.Ерделі помітили педагоги і пророкували перспективне майбутнє. Сьогодні Кадара дедалі частіше запрошують на пленери, його роботи з’являються на виставках і поповнюють приватні колекції. Він зовсім не губиться на фоні полотен визнаних митців Закарпатської школи живопису, навпаки – приваблює свіжістю і непересічністю. Працює з кольором і акцентами, ловить мить, настрій, враження – все, як і годиться імпресіоністу. Тож якщо ви прихильник чуттєвого живопису, а ще полюбляєте робити ставки на талановиту молодь, поспостерігайте за Кадаром.

08.11.2018, 08:26

В Ужгороді діє підприємство, що надає послуги кремації (ВІДЕО)

Зараз в Ужгороді активно точаться суперечки про потребу крематорія. Проте мало хто знає, що насправді в місті вже не перший рік можна отримати послуги кремації.

07.11.2018, 16:43

І погода сприяє: стартував новий етап ремонту набережної в Ужгороді (ФОТО)

Зняли стару бруківку й розчистили місце під укладання нової - в Ужгороді готуються до перекладання бруківки на пішохідній частині набережної Незалежності. 

07.11.2018, 16:09

Ужгородська школа влаштувала незвичайний флешмоб (ФОТО)

Кохання, багаття, світлина, Батьківщина – а яке ваше улюблене слово українською? З нагоди Дня української писемності та мови в ужгородській школі запустили флешмоб "Фото з улюбленим словом українською". Журналісти Uzhgorod.net дізналися про цікаву акцію більше.

07.11.2018, 14:53

Останні новини